» » » Як зробити розворот?

Як зробити розворот?

Як зробити розворот?
Як зробити розворот?

Будь-який власник автомобіля, який водить свій автомобіль, не один раз робив, і ще не один раз зробить такий маневр, як розворот. В умовах сучасного руху транспорту, потрібно вміти зробити розворот для того, щоб не завдати шкоди як свого автомобіля, так і іншим автомобілям. У статті буде розглянуто, як зробити розворот.

Слід сказати, що розворот можна робити в багатьох місцях. Вам може знадобитися розвернутися десь у дворі, де обмежений простір, на вузькій дорозі, можливо на перехресті. Залежно від умов, техніка розвороту може бути різною. І тут дуже важливо знати, як правильно робити розворот. Розворот може бути по колу і з зміною рухів вперед-назад. По колу можна розвернутися на великому просторі, тобто на широкій дорозі або на перехресті. Другий варіант в обмеженому просторі.

Основні правила розвороту

Отже, приступимо до техніки виконання повороту. Перед будь-яким поворотом вам потрібно буде зробити аналіз дорожньої обстановки, тобто перевірити чи є автомобілі на дорозі, а також уявити, як вам потрібно буде розвернутися, як саме потрібно буде при цьому їхати. Розглянемо, як розгортатимуться на широкій дорозі і робити розворот на перехресті. Тут можна розвернутися по колу. Будь розворот робиться на мінімальній швидкості, зазвичай на першій передачі, якщо в авто коштує механічна коробка передач. Далі, є таке важливе поняття як радіус розвороту, або яке коло ви опишіть своїми колесами при повороті. Представляючи радіус розвороту, ви зможете оцінити, яке коло ви опишіть колесами.

радіус розвороту



Варто сказати, що радіус повороту залежить від того, на скільки градусів можуть повертатися передні колеса. Звичайно, оптимальним варіантом є поворот коліс на 90 °. Але в нашій практиці це явище з області фантастики, тому що невигідно робити таку ?? поворотність коліс, враховуючи економію місця під капотом, з огляду на проектування рульового механізму і ін. В даний час максимальним кутом повороту коліс є 40-45 °. Найбільш поширений 41 °.

Що стосується мінімальних розмірів радіуса повороту, то він становить від 4,5 м до 6,5 м. Зазвичай залежить від марки автомобіля. Якщо ви знаєте радіус розвороту вашого автомобіля, то вам потрібно тільки розрахувати ширину перехрестя, або дороги і далі ви будете знати, розвернетеся чи по колу.



Ще є один нюанс радіус повороту буде значно менше на одному ж автомобілі, якщо розворот робиться заднім ходом. Для кращого орієнтування, як виглядає розворот на практиці і як його спроектувати розворот, відео в Інтернеті може дуже чітко це показати.

Як зробити розворот на перехресті

Отже, розворот на перехресті. Ви розрахували можливість розвороту і представили рух автомобіля по колу. Але на перехресті можуть бути інші автомобілі. І для уникнення зіткнення існують певні правила розвороту. Більш того, є місця, де заборонено робити розворот. Вони позначаються спеціальними знаками заборони розвороту. Перед розворотом потрібно зайняти крайню ліву смугу, і включити лівий поворот.

Що стосується виїзду на середину перехрестя перед поворотом, то краще робити поворот, починаючи з місця початку перехрестя. Зазвичай все залежить від розмірів перехрестя. Ви включили лівий поворот, але ви можете робити розворот тоді, коли маєте перевагу на дорозі. Що мається на увазі? Якщо перехрестя регулюється світлофором, то ви можете робити розворот на своєму зеленому кольорі, при цьому пропустивши зустрічні автомобілі. Якщо ви перебуваєте на головній дорозі, в залежності від знаків пріоритету, або покриття дороги, то також потрібно пропустити зустрічні автомобілі. Але, якщо ви перебуваєте на рівнозначно перехресті, то розворот будете робити, керуючись правилом правої руки.

Якщо є зустрічні авто, то пропускаєте їх, потім вам потрібно пропустити авто праворуч і тоді робити маневр розвороту, виїжджаючи нам перехрестя. Розворот можна починати і з правої смуги, але в тому випадку, якщо габарити вашого автомобіля не дозволяють зробити цього з крайньої лівої смуги. Після розвороту займаєте крайню праву смугу, оскільки у вас низька швидкість, і ви можете заважати іншим учасникам руху.

Як зробити розворот на дорозі

Але розвороти на дорогах стає значно складніше, коли місця недостатньо до розвороту по колу. Вам потрібно в цьому випадку, також включити лівий поворот і знизити швидкість. Далі максимально повертаєте колеса вліво і повертаєте автомобілем до тих пір, поки не доїдете до краю дороги. Далі вивертаєте колеса праворуч і, включивши задню передачу, їдете назад. А далі перша передача і рух вперед, при вивернутих колесах вліво. Якщо цих рухів досить для розвороту, то розворот завершено, якщо немає, то потрібно повторити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!