» » » Як зробити ланцюг?

Як зробити ланцюг?

Як зробити ланцюг?

З кожним автолюбителем рано чи пізно трапляється ситуація, коли йому необхідно зробити важливу поїздку, навіть якщо погода «шепоче» залишитися вдома. Що ж робити, якщо має бути рухатися по дорогах, розмитими сильними дощами, покритими глиною або, ще гірше, товстим шаром льоду. У такій ситуації відмінними помічниками для вас і вашого автомобілями будуть автомобільні ланцюги проти ковзання.

вибір структури

Такі ланцюги можна виготовити самостійно, оскільки це не дуже складний і трудомісткий процес. Перш ніж дізнатися, як зробити ланцюг, підготуйте всі необхідні інструменти. Вам знадобляться: болгарка і два диска, а також сама ланцюг, натяжні пристрої і гачки. Бажано щоб ваша ланцюг була виконана з армованої дроту. Структура ж ланцюга може мати вигляд ромба, драбинки і сот. Для того щоб не витрачати багато часу і в найкоротші терміни виготовити ланцюг, краще виберете вид драбинки, оскільки це сама практична і проста система плетіння. Однак при використанні такого плетіння треба знати, що рух автомобіля буде відбуватися ривками, що несприятливо може позначитися на підвісці, а також пошкодити трансмісію автомобіля. Тому якщо вам має бути довга дорога, то вибирайте плетіння у вигляді сот або ромба. Вони підвищать керованість автомобілем у багато разів і забезпечать плавний рух. Головне достоїнство ланцюгів з таким плетінням полягає в тому, що ймовірність «заритися» в поганому грунті практично зводиться до нуля.

Виготовлення ланцюги проти ковзання

На прикладі виготовлення ланцюга найпростішого плетіння - драбинки, не складно зрозуміти основні моменти, як зробити ланцюга на колеса з будь-якого іншого виду плетіння: В першу чергу необхідно нарізати два або чотири шматки ланцюга. Їх розмір повинен відповідати діаметру колеса. Потім ланцюг розрізається на невеликі відрізки, які і будуть виступати в ролі основи зчеплення з дорогою. Чим більше таких відрізків буде зроблено, тим краще і плавні буде виконуватися пересування автомобіля по дорозі.



Тепер ланцюг необхідно зафіксувати в лещатах і приєднати відрізки за допомогою гачків до основи самої ланцюга: довгі відрізки, підготовлені на початковому етапі роботи. Таким чином, вийшла відмінна наочна драбинка з ланцюга.

Установка ланцюгів на колеса автомобіля

Коли ви дізналися, як зробити ланцюги проти ковзання, необхідно з`ясувати, як їх встановити на колеса вашого автомобіля. Найголовніше правило установки полягає в тому, що ланцюга необхідно встановлювати тільки на провідні колеса авто, оскільки їх установка на не відомі колеса не приносить абсолютно ніякого ефекту, зате сильно збільшується знос коліс. У тому випадку, якщо ви є власником повнопривідного автомобіля, то вам буде потрібно два комплекти ланцюгів, щоб встановити їх на всі колеса.

Перед початком установки ретельно огляньте ланцюга: необхідно переконатися в їх цілісності. Потім слід розстелити ланцюга перед колесами автомобіля. Зробити це потрібно таким чином, щоб замки ланцюгів розташовувалися з зовнішньої сторони щодо кузова. Тепер можна наїжджати колесами на ланцюгу і закріплювати їх. Після установки необхідно переконатися, що замки на ланцюгах щільно і надійно закриті. Приділіть цьому процесу особливу увагу, оскільки під час руху автомобіля ланцюга можу розстібнутися внаслідок чого створити аварійну ситуацію на дорозі. Іноді водії для більшої надійності і безпеки стягують міцною дротом замки ланцюгів. Ну а застосовувати таке профілактичний засіб чи ні вирішувати вам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!