» » » Як навчиться танцювати драм?

Як навчиться танцювати драм?

Як навчиться танцювати драм?

Драм-степ - це досить непростий танець, зобов`язаний своїй появі музичного стилю «Drum`n`Bass», яка панувала на всіх танцполах початку-середини 90-х років. Багато хто, напевно, пам`ятають такий популярний свого часу стиль, як джангл. Так ось, то, що тоді називали джангл, сьогодні називається драм. І на сьогоднішній день, цей стиль все ще залишається досить популярним. Зараз ми познайомимо вас з основами, як навчитися танцювати драм під відповідну цьому танцю музику.

Що таке драм-степ?

Перед тим, як навчитися танцювати драм, давайте трохи познайомимося з самим танцем. Драм-степ - це дивовижна суміш хард-року, хіп-хопу, брейк-денсу та інших модних стилів танцю. Уже з ви вже, напевно, зрозуміли, що доведеться непросто і треба буде попотіти, щоб освоїти елементи драм-степу на пристойному рівні. Але, крок за кроком, від простого до складного виходить танцювати драм-степ практично у всіх, хто дійсно поставив собі таке завдання.

Перші кроки

Для початку виберемо відповідний одяг для танцю. Нам підійде вільна одяг, яка не буде сковувати наші руху. Із взуття це, звичайно, кросівки, а вниз можна вдягнути джинси або вільні брюки. Основу драм-степу представляють рухи ногами. Саме з них і потрібно починати навчання. Для початку навчимося виконувати махи ногами вперед і в обидві сторони, а після цього схрещувати ноги. До речі, цей танець вимагає досить непоганій фізичній підготовки (звичайно, не в такій мірі, як хіп-хоп, але все ж), тому бігайте і займайтеся спортом, якщо хочете досягти успіхів в драм-степе.

розвороти



Після того, як ви навчилися виконувати схрещування, переходимо до більш складним фігурам. Це розвороти. Розворотів в драм-степе досить багато, але основних кілька - це звичайний розворот, а також полуразвороти на носках і на п`ятах. Є також розвороти, які відбуваються в повітрі, але спочатку потрібно освоїтися, так би мовити, на землі. Після виконання простих розворотів, спробуйте здійснювати розвороти і в повітрі. Відзначимо, що майстри драм-степу можуть здійснювати розвороти навіть на 360 і більше градусів - тобто по суті виконувати стрибки, схожі чимось на стрибки фігуристів.

Як навчиться танцювати драм - важливі деталі

Коли починаєте танцювати, звертайте увагу на те, щоб ставити ноги під правильним кутом. Драм-степ - танець точних, можна навіть сказати - точкових рухів. І плавність тут не потрібна. Також дуже важливо дотримуватися ритму танцю - так званому брейк-біту. Під кожен удар брейк-біту потрібно обов`язково бити ногою, а точніше - п`ятою в підлогу. Поступово накопичуйте вивчені руху і пробуйте будинку з`єднувати їх під музику. У драм-степе немає строго набору, скажімо так, обов`язкових елементів, як це прийнято, наприклад, в хіп-хопі. Але стандартні руху все ж присутні. Їх потрібно знати і вміти поєднувати в різні фігури. Поступово ви зумієте виробити свій неповторний стиль, свої переходи, свій комплекс чергуються фігур, адже драм-степ, як і будь-який інший стиль танцю - це ще й творчість, мистецтво.

Якщо у вас виникають труднощі з освоєнням елементів, уважніше вивчайте відеоуроки, не соромтеся задавати питання на форумах, спілкуватися з тими, хто вміє професійно танцювати драм-степ, і у вас все вийде. Як варіант, можна навіть записатися в студію танців, де викладають цей запальний і веселий танець. Сьогодні в будь-якому великому місті знайдеться чимало майстрів, які люблять і вміють вчити цьому танцю всіх бажаючих.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!