» » » Що таке єді?

Що таке єді?

Що таке ЄДІ?

Оцінити те, наскільки школярі засвоїли програму, дозволяє єдиний державний іспит. Це така форма оцінки якості підготовки учнів освітніх програм всього шкільного курсу. ЄДІ передбачає використання контрольних вимірювальних матеріалів, які представляють собою комплекси стандартних завдань. Їх виконання дозволяє встановити, наскільки засвоєний федеральний освітній стандарт.

Розповівши вам про те, що таке ЄДІ, переходимо далі. Результати цього іспиту вважаються результатами підсумкової державної атестації в загальноосвітніх установах, і вони ж є підсумком вступних випробувань, як до вищих, так і середніх спеціальних навчальних закладів.

2009 рік - це той час, коли ЄДІ став однією єдиною формою випускних іспитів для школярів. Він проводиться за наступними навчальними дисциплінами: математика, російська мова, іноземна мова, інформатика, історія, література, фізика, біологія, хімія, географія і природознавство.

Тим, хто цей іспит здав, видається спеціальне свідоцтво з результатами. Термін його дії - до 31 грудня року, який слідує за роком отримання даного свідоцтва.

А як же бути тим, хто відразу після школи потрапив в армію і не встиг нікуди вступити? Доведеться їм здавати іспити повторно через рік? Для тих, кого призвали до лав збройних сил, ситуація наступна: протягом одного року після звільнення в запас, при вступі до будь-які вузи або ссузів дається право на використання результатів ЄДІ, якщо вони були здані протягом року до того часу, коли вчорашнього школяра призвали на військову службу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!