» » » Які іспити здавати на психолога?

Які іспити здавати на психолога?

Які іспити здавати на психолога?

В останні роки професія психолога стає все більш популярною. До неї помітно підвищився інтерес, з`явилося розуміння необхідності психологічної допомоги. Тому потреба в таких фахівцях помітно зросла.

Психологи потрібні зараз в дитячих садах і школах, установах соціального спрямування. Великі підприємства і корпорації також часто тримають цих фахівців в своєму штаті. А де навчають цієї професії, і які іспити потрібні на психолога?

У багатьох ВУЗах (в основному в гуманітарних інститутах і університетах широкого профілю) зараз з`явилися відділення психології, відсутні раніше. У цих навчальних закладах можна отримати професію психолога різної спеціалізації. Це і соціальний, і клінічний психолог, і психолог-педагог та ін. Щоб бути психологом, потрібно мати гуманітарний склад розуму, бути товариським, терплячим і терпимим.

А які іспити здавати на психолога, щоб вступити до ВНЗ? Зараз для вступу достатньо результатів Єдиного державного іспиту з певних предметів. Для спеціальності «Психологія» в більшості ВНЗ це: біологія, російська мова та математика. Так що гуманітаріям, доведеться напружитися, здаючи іспит з точної науки. Правда, в деяких навчальних закладах замість математики здають суспільствознавство. Біологія є профільною дисципліною, адже психологія - наука, що знаходиться на стику гуманітарної спеціальності і медицини.

У деяких ВНЗ вводяться додаткові вступні випробування. Наприклад, в МГУ необхідно здавати ще біологію письмово. Тому, щоб дізнатися точно, які іспити потрібні на психолога, краще звернутися в конкретний ВНЗ.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!