» » » Які предмети здавати на журналіста?

Які предмети здавати на журналіста?

Які предмети здавати на журналіста?

Професія журналіста приваблює багатьох. Але чи володієте ви літературними задатками, широким кругозором, комунікабельністю, умінням відчувати найгостріші проблеми, знаходити нагальні теми? Якщо все це про вас, залишається тільки отримати цю спеціальність. А які предмети здавати на журналіста?

Поступаючи на факультет журналістики, у всіх ВНЗ обов`язково потрібні результати ЄДІ з літератури та російської мови. У деяких навчальних закладах за необхідне може виявитися ще іноземна мова, історія або суспільствознавство.

Професія журналіста передбачає наявність творчих здібностей, велике значення мають особисті якості. Обов`язковими тому при надходженні є додаткові випробування, проходять у два етапи:

  • Співбесіда, під час якого виявляється кругозір, культурний рівень, вміння орієнтуватися в обраній галузі, а також в політиці, економіці та ін. Областях.
  • Письмовий творчий конкурс (твір) на задані теми, покликаний виявити грамотність, наявність літературних здібностей, володіння стилістикою і т. Д.

Додатковим плюсом вважається наявність публікацій, досвіду роботи в будь-яких ЗМІ.

Знаючи, що здавати на журналіста, в чому полягають додаткові вступні випробування, залишається визначитися зі спеціалізацією. Це може бути журналістика друкованих ЗМІ, радіо-, теле-, міжнародна, політична, спортивна інтернет-журналістика і ін. Галузі.

А оскільки засоби масової інформації постійно розвиваються, збільшується їх кількість, можна сподіватися на отримання після закінчення ВНЗ цікавою творчою роботи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!