» » » Які є факультети?

Які є факультети?



Які є факультети?


Щоб отримати гарну вищу освіту, потрібно звернути увагу на показники, з яких воно складається: це соціальне й культурне середовище навчального закладу, загальний освітній рівень на факультеті, якість підготовки, а також перспективи після закінчення вузу. У даній статті давайте розглянемо, які є факультети в інститутах РФ і які з них найпопулярніші.

види факультетів

  • Факультет психології - має гуманітарну спрямованість, яка поєднує практику і теоритических підготовку. Навчання розвиває здатність розуміти не тільки себе, але і допомагати іншим людям. Ставши психологом, ти зможеш успішно вирішувати завдання охорони здоров`я, освіти, соціальної допомоги населення і управління.
  • Факультет педагогіки - володіє багатоцвіттям педагогічної палітри, яка готує таких фахівців як: біологи, математики, філологи, мистецтвознавці, методисти, дефектологи і багато інших. Замислюючись, на який факультет поступати, пам`ятайте, що професія педагога в усі часи залишається затребуваною.
  • Юридичний факультет - займається підготовкою фахівців для виконавчої, судової та законодавчої влади, а також для установ юстиції, митниці, органів місцевого самоврядування тощо Загальний термін навчання за денною формою становить 5 років. Закінчивши цей факультет, можна зайнятися як приватною практикою, так і працювати в органах. Але через популярність цієї спеціальності ніша приватної практики на даний час вважається перезаполненной, а ось державна діяльність страждає від нестачі кадрів.
  • Визначаючи, який факультет вибрати, не варто забувати про біолого-хімічний факультет, який передбачає як очну, так і заочну форму навчання. Класичні спеціальності в багатьох вузах, такі як біолог і хімік мають міжнародне визнання, а деякі навіть мають акредитацію в Німеччині. У зв`язку з підвищенням рівня контролю на багатьох підприємствах є нестача таких фахівців як мікробіолог.
  • Економічний факультет - зазвичай здійснює підготовку за кількома спеціальностями, наприклад: фінанси і кредит, бухгалтерський облік, податки і оподаткування і т.д. Випускники будуть забезпечені роботою в різних державних органах, як муніципального, так і регіонального рівня, фінансових компаніях, а також в економічних службах на різних підприємствах. Це спеціальність завжди є затребуваною на ринку праці.
  • Розбираючи, які є факультети, не варто забувати про журналістику. На даному факультеті можна навчатися як очно, так і заочно, від 4 до 6 років. Ця спеціальність зараз набирає обертів. Видавництва журналів і газет, інтернет видання, рекламні агентства і багато іншого, вимагає наявності даних фахівців.
  • Факультет світової політики - здійснює науково-дослідницьку і образовательскую діяльність за основним фахом «світові відносини». Для роботи в міжнародних і державних організаціях, аналітичних центрах і неурядових структурах готуються висококваліфіковані референти і аналітики.
  • Інженерно-фізичний факультет - займається підготовкою фахівців, які затребувані в усі часи. Теоретики, експериментатори, інженери і т.д. працюють в експериментальних і теоретичних дослідженнях. Учні отримують навички з фізичного, комп`ютерного та математичного моделювання, матеріалознавства, теоретичної фізики, науковому експерименту і багато чому іншому. Дана професія на сьогоднішній день є престижною і затребуваною. 

Престижні вузи РФ

  • Московський державний університет імені Ломоносова є одним з найбільших університетів РФ. Він включає в себе 40 факультетів з різними спеціальностями. Наукова бібліотека МДУ вважається однією з найбільших в Росії. На території РФ він посідає перше за рейтингом серед вищих навчальних закладів. Серед студентів відповідаючи на питання, на якому факультеті вчишся, найпрестижнішим вважається фізико-математичний факультет МГУ. Саме він славиться найбільшими рейтингами і згуртованістю колективу.
  • Санкт-Петербурзький державний університет є одним з найбільших в РФ. У його склад входить 25 факультетів, включаючи військове навчання. Детальну інформацію про правила прийому, а також, на які факультети які іспити здають можна дізнатися на днях відкритих дверей, а також на сайті приймальної комісії вузу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!