» » Як вести себе з психологом?

Як вести себе з психологом?

Як вести себе з психологом?

Люди, які не можуть впоратися зі своїми проблемами самостійно, звертаються до психолога. Однак, багато хто не знає, як поводитися з психологом, і тому перші відвідини може стати серйозним психологічним бар`єром для них.

Як розмовляти з психологом

Перший прийом носить ознайомчий характер, в результаті якого психолог повинен вникнути в суть вашої проблеми. Для цього досвідчений фахівець поставить вам серію навідних запитань, на які ви, в свою чергу, повинні максимально відверто відповісти.

Якщо якісь питання здадуться вам занадто інтимними або неприємними, ви маєте право на них не відповідати. З іншого боку, пам`ятайте, що згідно професійній етиці почута психологом інформація не підлягає розголошенню.

Щоб нічого не відволікало вас від розмови, заздалегідь вимкніть звук мобільного телефону та інших електронних пристроїв. Якщо ви некомфортно почуваєте себе в кріслі, під час бесіди можете ходити по кабінету.

Перед візитом до психолога подумки сформулюйте свою проблему. У деяких випадках доцільно накидати важливі моменти в блокноті, щоб не розгубитися під час сеансу.

Не варто соромитися свого візиту до психолога. Це такий же фахівець, як стоматолог або окуліст. Психологія - складна наука, розібратися в нюансах якої дано не всім. Тому краще звернутися за допомогою до професіонала, ніж місяцями або роками носити проблеми в собі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!