» » » Як була створена людина?

Як була створена людина?

Як була створена людина?

Гарячі суперечки навколо різних теорій походження людини не вщухають донині: дарвіністи доводять, що людина походить від мавпи релігійні люди вірять, що все суще, в тому числі і людини, створив Бог-а є думка, що люди виникли завдяки діяльності інопланетного розуму . Хто ж з них має рацію? Кожен вибирає теорію, яка йому найбільш близька. Давайте докладніше розглянемо теорії створення людей.

креаціонізм

Креаціонізм - концепція, згідно з якою всі форми життя, в тому числі і люди, були створені Богом або Творцем. Теорія про те, що людина з`явилася завдяки божественну силу, виникла набагато раніше, ніж матеріалістичні погляди про те, що люди еволюціонували від мавп. У всіх стародавніх релігіях є міфи, в яких бог або боги створюють людей різними способами. У антропогонические міфах люди зазвичай створюються з природних матеріалів: глини, води, дерева і т. Д. Наприклад, в давньоєгипетської міфології бог-деміург (тобто творець) Хнум ліпить людей на гончарному крузі, а потім вдихає в них життя. Стародавні шумери вважали, що Мардук і інші боги вбили чудовисько Тіамат і її чоловіка Абзу, змішали кров останнього з глиною і з цієї суміші виник перший чоловік.

Адам і Єва - перші люди

У Біблії, Торі і Корані описано, як Бог-батько створив першу людину Адама на шостий день творіння. Бог створив Адама за образом і подобою своєю. Відповідно до другого розповіді в Книзі Буття, Адам був виліплений "з пороху земного", глини. Потім Бог вдихнув в нього життя і помістив в райський сад Едем, де перед Адамом постали всі створені божественною силою рослини і тварини. Після цього Бог приспав Адама, узяв одне його ребро і створив з нього першу жінку - Єву. Єва стала для Адама дружиною. Перші люди жили щасливо в райському саду, поки не були вигнані звідти за своє гріхопадіння.

Іудаїзм та іслам також визнають теорію божественного творіння, еволюційну теорію Дарвіна піддають жорсткій критиці.

науковий креаціонізм



Крім чисто богословського креаціонізму існує і науковий. Концепція "Розумного задуму" намагається обгрунтувати з наукової точки зору теорію божественного творіння. Послідовники цієї концепції вважають, що досконалість будови всесвіту і живих істот пояснюється задумом вищого розуму, тобто Бога. Вони прагнуть підтвердити тексти Біблії науковими доказами, а також спростовують факти еволюційної теорії Дарвіна.

Теорія зовнішнього втручання

На сьогоднішній день існує чимало альтернативних теорій створення живих істот. Теорія зовнішнього втручання відповідає на питання про те, як була створена людина. Відповідно до даної теорією, людина є не хто інший, як прямий нащадок прибульців. Ця тема часто обговорюється в науково-популярній літературі і в фантастичних фільмах. Наприклад, письменники Станіслав Лем та Роберт Шеклі присвячували свої книги темі інопланетного втручання.

Теорія зовнішнього втручання набуває сьогодні все більше прихильників. Ведуться суперечки про те, чи могли бути побудовані стародавні піраміди Єгипту і Мексики людьми, або це докази присутності на Землі інопланетян.

Є кілька версій про те, яким чином прибульці поклали початок людської раси. Розглянемо варіанти, як могли бути створені люди інопланетянами.

  • Можливо, люди - прямі нащадки інопланетян, що висадилися на Землю в давні часи і які втратили зв`язок зі своєю планетою.
  • Високорозвинена інопланетна цивілізація вивела шляхом селекції або виростила в пробірці популяцію розумних істот.
  • Гуманоїди схрещувалися з вищими приматами, через покоління з`явилися перші люди.
  • Інопланетяни виводили перших людей методом генної інженерії.
  • Еволюція людиноподібних мавп була, але відбувалася вона за задумом інопланетного розуму.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!