» » » Як вивчити історію?

Як вивчити історію?

Як вивчити історію?

Історія - досить складний предмет для багатьох, особливо, якщо ви не гуманітарій. Для багатьох питання, як вивчити історію, так і залишається без відповіді, так як складно вивчити те, до чого зовсім не лежить душа. Втім, є різні способи вивчення цього нелегкого предмету.

Залежно від того, що саме вам потрібно вивчити і який термін на це є, вчити предмет можна по-різному.

параграф

Простіше вивчити параграф з підручника, так як зазвичай параграфи мають відносно невеликий обсяг. Крім того, в них зібрана однотипна інформація, яка відноситься до певної події або періоду в історії, тому завдання істотно спрощується.

Перед тим, як вивчити параграф з історії, придумайте для себе невелику нагороду за зроблену справу. Наприклад, це може бути щось смачне або можливість пограти на комп`ютері півгодини.

Для початку перечитайте параграф і спробуйте зрозуміти його загальну думку. Наприклад, якщо це параграф про певної битві, визначте, хто проти кого бився і хто переміг. Випишіть окремо всі важливі дати з нього, додаючи до них нам інформацію про те. Таким чином ви зможете скласти своєрідний план параграфа з хронологією подій.

Постарайтеся вивчити ці дати. Коли ви зробите це, спробуйте додати до будь-яку дату трохи важливий подробиць з параграфа і знову завчіть їх. Робити це потрібно до тих пір, поки у вас весь пункт не буде розподіленим по датах.

Як вивчити дати



Найбільший питання для багатьох - як вивчити дати з історії, так як це часто непосильне завдання.

Є різні методи виконання цього завдання.

Наприклад, ви можете розділити аркуш паперу на дві колонки і записати в нього дати таким чином, щоб в лівій колонці була дата, а в правій - події. Тепер вам потрібно кілька разів перечитати дати і спробувати відтворити їх. Спочатку ви закриваєте щільним листком паперу праву колонку і намагаєтеся згадати, яку дату яка подія відповідає. Потім те ж саме необхідно зробити, закривши ліву колонку.

Інший спосіб: розріжте листок паперу на невеликі шматочки. На одній стороні маленького листочка напишіть дату, на іншій - відповідне їй подія. Далі потрібно розкласти перед собою всі листочки датою догори. Візьміть будь-який листок, прочитайте дату вголос і назвіть подія. Переверніть листок і перевірте, чи правильно ви його назвали. Якщо ви не пам`ятаєте подія, просто прочитайте його. Робіть це, поки все листочки не опиняться перевернутими. Після цього виконайте те ж в зворотному порядку.

вчимо швидко

Перед контрольною або іспитом найбільш популярне запитання - як вивчити історію швидко. Щоб зробити це, розділіть весь матеріал на певні смислові блоки, наприклад, по сторіччях або правителям. Вивчаючи кожен новий блок, намагайтеся виділяти для себе його відміну від попереднього, характерні особливості. Намагайтеся представляти ті події, про які ви читаєте, щоб у вас виникали певні асоціації.

Якщо перед вами стоїть таке завдання, як вивчити історію Росії, постарайтеся асоціювати події з містами, в яких ви були, а імена історичних персон - з вашими знайомими.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!