» » » Що таке дата?

Що таке дата?

Що таке дата?

Розписуючись на документах або дивлячись в календар, ми завжди бачимо перед собою календарну дату, яка допомагає нам зрозуміти, який сьогодні день, і не загубитися в часі. Однак слово "дата" має більше значень, ніж здається на перший погляд.

Розглянемо докладніше, що таке дата і які значення має це слово сьогодні.

Значення слова "дата"

Термін "дата" має кілька значень сьогодні в залежності від області, де застосовується:

  • календарна дата включає в себе запис про те, який сьогодні день, місяць і рік. У старих системах літочислення часто включали також день тижня, номер тижня з початку року і систему літочислення. У різних країнах і регіонах однієї країни формат записи календарної дати може відрізнятися. Наприклад, в якихось країнах можуть писати спочатку рік, місяць і день, а в іншій країні, навпаки - день, місяць, а потім рік;
  • дата валютування - це день, коли грошові кошти надійдуть одержувачу. Це слово в основному використовується тільки в економіці і банківській справі, а також при безготівковому перекладі і розрахунку;
  • дата документа - це дата, коли документ був оформлений і підписаний. Без дати документ не є дійсним. Дату можуть ставити також в різних форматах, використовуючи в одному випадку тільки арабські цифри, а в іншому - місяць оформляють прописом. Найбільш поширене в світі буквено-цифрове позначення.

Якщо ви шукайте конкретну інформацію про знаменитих датах історії, то можете скористатися нашим корисним розділом історичні дати на цьому сайті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!