» » » Навіщо потрібна історія?

Навіщо потрібна історія?

Навіщо потрібна історія?

Процес утворення для людини необхідний і постійний. У юному віці це відбувається в обов`язковому порядку, так як дитячий організм несамостійний і несерйозний. Шкільна програма надає початковий спектр знань, а значимість деяких наук зрозуміла відразу: одна вчить писати і читати, інша вважати, ділити, третя загартовує фізично. Навіщо потрібна історія, якщо вона оповідає про минуле?

Історія - не просте гуманітарна наука

Навіщо знати історію? Історичних дисциплін насправді близько 25, вони вивчають і юридичні документи минулого, родинні зв`язки, архіви і демографію населення. Грошові знаки та церковні свята, пошук речових джерел. Ніяка інша наука так широко не охоплює процес життєдіяльності людства.

Небагатьох предмет "вистачає" відразу. Шкільна подача предмета трохи обтяжує юну особистість. Тому виникає певна антипатія при думці про те, що треба знати напам`ять масу дат, імена якихось правителів, повстанців, диктаторів, національних героїв. Навіщо вивчати історію?

Патріотів виховує тільки історія



Здорове суспільство і сприятлива соціальна атмосфера в країні привертає всіх громадян. До цього прагне держава постійно. Але ж таким держава роблять патріоти, люди люблять свою країну. Історія популярно розповідає кожному поколінню про те, чим вона зобов`язана попередникам, які подвиги здійснювали прадіди, і як вплинуло це на сьогодення. Виховання поваги до минулого життя з її боротьбою, реформами, перемогами - завдання історії. Завдання зробити з людини патріота.

Знаєш історію - передбачаєш майбутнє

Протягом життя схильне циклічності. В тій чи іншій мірі можуть повторюватися війни за енергоносії і території, стихійні лиха, народні хвилювання, культурні революції. Історія дозволяє пізнати дані про події, що відбулися, спрогнозувати на їх основі можливе розвиток майбутнього. Уникнути старих помилок, тим самим зберегти безліч людських життів. Ось, навіщо знати історію! Це інструмент аналізу і прогнозу. Наука, що дозволяє моделювати життя на історичних фактах. Завдання цієї сторони історії - дати можливість навчитися на наявному досвіді і чужих помилках, не здійснюючи свої.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!