» » » Що таке курс?

Що таке курс?

Що таке курс?

У російській мові величезна кількість слів, які мають в тій чи іншій області різні значення. Не виключенням є і слово «курс», яке в фінансах, політиці, військово-морській справі і в інших областях має різні значення і розуміння.

Саме слово курс з латинської перекладається як «біг». Найчастіше слово «курс» позначає біг куди-небудь або сам шлях до мети. Однак в різних областях науки і життя саме слово може означати різні речі.

Розглянемо докладніше разом, що таке курс на прикладі кількох областей повсякденному житті.

Курс в навігації

Моряки зазвичай говорять «Курс прокладений на північ / землю / інший напрямок» або «Курс невірний». В даному випадку під курсом мається на увазі як напрямок руху, так і намальований на навігаційній карті шлях до мети.

У випадку з судном курсом називають напрямок руху корабля щодо нульового градуса півночі. Такий курс вимірюється в градусах або румбах і вважається за годинниковою стрілкою від нуля градусів півночі.

Курс в фінансах

Валютний курс, вексельний курс, курс золота, курс нафти, курс розвитку економіки - все це поняття в області економіки і фінансів.

Під фразою «валютний курс» завжди мають на увазі відносне порівняння двох валют. Найчастіше цей термін застосовується в грі на валютних біржах, де є пари валют, чий курс постійно змінюється.



Вексельний курс - це відношення іноземного векселя до місцевої валюти. Даний термін схожий за значенням на «валютний курс» і також використовується на торгах.

Курс золота, нафти та іншого ресурсу - це ціна за обсяг або вага певного ресурсу в певній валюті. Подібні курси також, як і в випадку з валютами, змінюється постійно на глобальному ринку, чим користуються професійні трейдери бірж.

Курс розвитку економіки - це намічене напрямок діяльності в області розвитку і зміцнення економіки країни або союзу держав. Цей термін дуже часто можна почути в ЗМІ.

Курс в педагогіці

У педагогіці «курсом» можуть називати багато речей:

  • Курсом в педагогіці може бути якийсь певний етап навчання. Часто так називають півроку навчання в інституті, університеті або іншому вищому закладі. Зазвичай після курсу йде період здачі іспитів, а потім наступний курс.
  • Курсом також у вищих навчальних закладах називають групу всіх студентів одного річного потоку. Тобто це все студенти в одній програмі навчання.
  • Ще курс - це кілька занять по одному предмету. Серія таких занять може тягнутися на кілька семестрів і довше.
  • В області книг «курсом» називають кілька книг, які утворюють один підручник одного предмета.
  • Курсами також можуть називати деякі навчальні заклади, наприклад, Вищі фізичні курси.

Курс в спорті

Цікаве поняття слова «курс» виникло після появи в медицині анаболічних препаратів або по-простонародному «стероїдів». В даному випадку в спорті курсом називають саме період часу, коли спортсмен бере анаболічні препарати для збільшення своїх спортивних показників, зростання витривалості, сили, ваги тіла і росту м`язів і зв`язок. Курс в спорті може тягнутися від кількох тижнів до року і навіть більше. Все залежить від фінансових і фізичних можливостей спортсмена і його цілі.

Однак анаболічні препарати при неправильному застосуванні можуть завдати серйозної шкоди здоров`ю спортсмена.

Крім цих поширених значень слово «курс» може мати безліч інших значень в різних сферах життя і професій на кшталт інженерної справи, будівництва і політики.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!