» » » Де навчався ломоносов?

Де навчався ломоносов?

Де навчався Ломоносов?

Михайло Васильович Ломоносов був народжений в селі Мішанінской, що знаходиться в Куростровской волості Архангелогородской губернії. Ломоносов навчався грамоті у місцевого дяка С.Н. Сабельникова при Димитріївського церкви. Син селянина, не мав можливості вчитися в єдиній в тому краю словесної школі. Тому Ломоносов пішов з рідного дому, порушивши тим самим волю батька.

Єдиний вищий навчальний заклад в Москві тоді мало назву «Слов`яно-греко-латинська академія». У неї і збирався вчинити М.В. Ломоносов, приховуючи своє селянське походження. Отже, 15 січня 1731 року - дата зарахування в перший клас академії. Це було перше справжнє навчальний заклад, де вчився Ломоносов. Долаючи нужду, Ломоносов закінчив за один рік перші три класи.

Навчання в Санкт-Петербурзі

У числі дванадцяти найкращих учнів академії, в кінці 1735 року М.В. Ломоносов був направлений в Санкт-Петербург для продовження навчання в академічному університеті. Прослухавши курс лекцій ад`юнктів і професорів Академії, з січня до серпня 1736 року. У вересні його, а також Д.І. Виноградова і Г.У. Райзера, послали для вивчення хімії, металургії та гірничої справи в Німеччину.

Навчання в Німеччині



У місті Марбурзі з 1736 по 1739 рік, М.В. Ломоносов прослухав курс філософії і фізики у Х. Вольфа. Тут же він вивчав хімію і математику. Навчаючись в Марбурзі, Ломоносов збагнув краще, ніж в той час володіла західно-європейська думка. В цей час він виробив свій власний метод наукових досліджень. Ознайомившись з теорією будови речовин англійського вченого Р. Бойля, М.В. Ломоносов починає розробку вчення про будову матерії, і замислюється про створення власного уявлення про наукову картину світу.

Неймовірне працьовитість і блискучі здібності, виділяли його серед учнів і проявляються у всіх областях, де навчався Ломоносов. Липень 1739 року приводить Ломоносова і його товаришів в місто Фрейберг в Саксонії. Тут він прослухає курс лекцій найбільшого минералога і хіміка тих часів І. Ф. Генкель. Закінчивши свої заняття з Генкелем, він вирішив дослідити постановку гірничої справи в Саксонії. Потім, вже в червні 1741 року М.В. Ломоносов повертається в Санкт-Петербург.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!