» » » Хто такий ломоносов?

Хто такий ломоносов?

Хто такий Ломоносов?

Багато хто чув про великого вченого Михайла Васильовича Ломоносова. Однак не всі знають, ким він був, чим займався і чим він знаменитий. Тому в даній статті ми розглянемо, хто такий Ломоносов і в чому його заслуги перед усім світом.

Ким був Михайло Ломоносов

Михайло Ломоносов активно вивчав хімію, займався історією, був енциклопедистом, добре розбирався в географії та металургії, був поліглотом і знав кілька мов, був художником і поетом.

Народився вчений в 1711 р родині заможного поморника. Його дитинство дуже сильно вплинуло на його майбутнє життя. Будучи дитиною, Михайло Ломоносов часто проводив час з батьком, разом вони ходили рибалити і влаштовували тривалі походи.

Своє початкову освіту Михайло Ломоносов отримав в місцевій церкві села Мішанінской. Для того щоб отримати освіту в Москві, йому не тільки довелося бігти з рідного села, а й підробити документи. Це допомогло Ломоносову вступити в так звані Спаські Школи.

Буквально вже через 3 роки Ломоносов разом з іншими дванадцятьма учнями був відправлений до Петербурга. Там він став студентом Академії Наук. Після, в 1736 році, продовжив своє навчання за кордоном до 1740 року. Детальніше про період навчання Ломоносова, який є дуже важливим в його житті, читайте в статті Де навчався Ломоносов.

Професором хімії Михайло Ломоносов став в 34 роки. З цього моменту прийнято вважати, що молодий Ломоносов почав свою активну наукову діяльність в області досліджень фізичних явищ. У 1755 році за ініціативою Ломоносова і гос.деятеля Шувалова заснували Московський Державний Університет. Через два роки, в 1757 році Ломоносов став радником Академічної канцелярії. Ще через три - почесним членом Шведської королівської академії наук. У 1763 році його обрали членом Академії трьох зверхників мистецтв.



Помер Михайло Ломоносов в 1765 році в рідному домі від запалення легенів. Похований на Лазаревському цвинтарі.

Досягнення Михайла Ломоносова

Дуже складно давати оцінку діяльності Михайла Ломоносова в рамках однієї статті. Справа в тому, що ця людина визнаний генієм у всьому світі. Його досягнення воістину вражають уяву наукового світу до сих пір. Зокрема, Михайло Ломоносов став автором 9 відкриттів, які відносять до гіпотез про обертальному русі частинки. Ці відкриття вважаються одними з найважливіших в хімії.

Однак Михайло Ломоносов знаменитий і своїми художніми творами. Наприклад, він є автором Полтавської Баталії, яка представляє собою монументальне полотно (мозаїку).

Ломоносова вважають автором риторики. Він також заклав основи віршування, створював свої віршовані твори.

Великі досягнення Ломоносова і в області астрономії. Він першим припустив, що на Венері є атмосфера. Також він сконструював безліч оптичних приладів і заснував російську школу наукової і прикладної оптики.

Саме Ломоносов увів багато наукові терміни, які використовуються донині. Серед них і такі терміни, як атмосфера, мікроскоп, оптика, барометр, радіус, горизонт, мінус і плюс, формула і багато-багато інших.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!