» » » Що таке крос?

Що таке крос?

Що таке крос?

Термін "крос" в перекладі з англійської дослівно означає "хрест" або "перетин" і часто вказує на те, що якісь процеси, явища або предмети перетинаються між собою. Тому, знаючи, що таке крос, зрозуміти визначення в багатьох сферах життя і науки, які пов`язані з цим словом, стає набагато легше. Всім відомо, що таке спортивний крос - біг по пересіченій местності.Но цим поняття "крос" далеко не обмежується. Наприклад, фотографам давно відоме поняття крос процесу, коли один тип плівки проявляли по процесу іншого. Для працівників сфери комунікації знаком ефект крос-поляризації, коли радіохвилі поширюються через неідеальну середу. Брокери і фінансисти оперують терміном крос-курс валют, а маркетологи використовують крос-продажу для підвищення прибутку бізнесу.

Крос курс

Для тих, хто не займається фінансовою аналітикою, може бути не зрозуміло, що таке крос-курс. Насправді все зовсім не складно. Це курс між двома валютами, обчислений з їх курсу по відношенню до третьої валюти. Часто в крос-курсі третьої валютою є долар США, оскільки це, по-перше, основна резервна валюта на світовому ринку, а по-друге, більша частина валютних операцій здійснюється саме в доларах. Крос-курсами часто користуються учасники фондових бірж по торгівлю валютою і цінними паперами. Крім того, крос-курс може бути єдиним виходом для обміну екзотичних валют, які не мають офіційного курсу один до одного, і співвідносяться тільки з доларом.

Обчислити крос-курс досить нескладно, якщо ви маєте курс двох валют по відношенню до долара США. Наприклад, знаючи курс євро до долара, і курс долара до російського рубля, можна обчислити крос курс євро до рубля, просто перемноживши ці два курси. Вигода в використанні крос-курсів полягає в тому, що можна виявити різні швидкості зміни курсу валют, визначити які на підставі спостережень за звичайними курсами цих валют вкрай складно.

Крос-продажу



Простим поясненням, що таке крос-продажу, може стати приклад, коли компанія пропонує своїм уже сформованим клієнтам нові товари або послуги. При цьому розрізняють внутрішні і зовнішні перехресні продажі. Внутрішніми називають продажу додаткових продуктів компанії своїм клієнтам, таку пропозицію найкраще називати комплексним. Коли дві компанії об`єднуються на ринку, щоб спільно реалізувати свою продукцію, то тоді крос-продажу є зовнішніми. У цій ситуації компанії рекомендують продукцію або послуги один одного своїм клієнтам, що дозволяє значно скоротити витрати на рекламу.

Таким чином, крос продажу дозволяють компаніям збільшити свій прибуток, оскільки працюючи на певну цільову групу населення, вигода полягає в тому, щоб продати одному покупцеві якомога більше товарів або послуг. Щоб крос-продажу були дійсно ефективними, потрібно ретельний підхід. Компанії варто продумати можливі комбінації продуктів і послуг, які взаємодоповнюють один одного. Можливо, доведеться впровадити системи знижок і бонусів, щоб пропозиція була дійсно вигідним і привабливим для клієнта. Не слід забувати і про рекламній підтримці продуктів. Незважаючи на те, що крос-продажу дійсно можуть стати потужним поштовхом у розвитку бізнесу, історія знає чимало провалів навіть великих компаній в цій галузі, тому слід обміркувати всі аспекти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!