» » » Як знімали гаррі поттера?

Як знімали гаррі поттера?

Як знімали Гаррі Поттера?
Як знімали Гаррі Поттера?

За невелику, скромну суму 1000000 фунтів стерлінгів в 1999 році Дж. К. Роулінг продала права на зйомку фільмів по першим 4 книгам пригод Гаррі Поттера. На той момент 1000000 фунтів стерлінгів - це трохи більше, ніж 1,5 млн доларів. Але ціна не так важлива, як то умова договору, що певну частину буде отримувати письменниця від зборів кожного з фільмів. До того ж вона мала право на контроль над усіма етапами виробництва картин. Неодмінною умовою письменниці було те, що обов`язково в майбутніх фільмах всі актори повинні бути тільки британцями. Тільки в 4ом фільмі з`явилися іноземні актори, так як цього вимагало зміст книги. Досить детальну інформацію ви знайдете тут - «Де знімали Гаррі Поттера?».

режисер картини

Стівен Спілберг - перший претендент на місце режисера. Але після кількох місяців переговорів, він відмовився. Його пропозиції з приводу зйомок не підтримали ні автор книги, ні кіностудія. Потім на місце режисера мітили багато, але вибір був зупинений на Кріса Коламбусі. На позитивну відповідь Коламбуса вплинула його дочка - прихильниця робіт Дж. К. Роулінг. За відбір акторів відповідала Сюзі Фиггис.

Як знімали Гаррі Поттера: процес зйомок

Знімати картину пригод Гаррі Поттера почали 2000 року 2 жовтня. Перша зйомка проходила в павільйонах Leavesden Studios, яка розташовується в Лондоні на відстані близько 50 км від міста. Безліч сцен, які проходили в Гоґвортс і неподалік від неї, знімалися на території кафедрального собору міста Дюрема і Глостера.

Як знімали Гаррі Поттера, відео в мережі допоможе вам це зрозуміти. Сцени, що проходять в бібліотеці і госпіталі, знімалися в двох дуже старих приміщеннях Оксфордського університету: the Duke Humfrey Library і Oxford Divinity School. А будівля в Лондоні австралійського представництва використовувалося як банк чарівників Грінготс. Зйомки фільму відвідали також і Лондонський зоопарк, і вокзал Кінгс-Крос. Липень 2001 року стало фінішем знімального процесу.



На думку Коламбуса, у фільмі обов`язково повинні брати участь спеціальні рухаються сконструйовані механічні моделі для створення у фільмі чарівних істот. Використовувалася з цією метою комп`ютерна графіка і аніматроніка.

Комп`ютерні спецефекти стали основою при створенні дракона Норберта і печерного троля. Сцена в туалеті з печерним тролем відбувалася з додаванням комп`ютерних спецефектів: за допомогою комп`ютерної графіки додано зображення Деніела Редкліффа, що висить на шиї страшного троля.

976,5 мільйонів доларів - таку суму склали по всьому світу фінальні збори фільму. Тепер ви знаєте, як знімався фільм "Гаррі Поттер".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!