» » » Де знімали "гаррі поттера"?

Де знімали "гаррі поттера"?

де знімали

Після екранізації знаменитого роману Джоан Роулінг багатьох шанувальників фільму цікавить, де знімали «Гаррі Поттера»? Адже картина рясніє дивовижної краси пейзажами і містичними, чарівними інтер`єрами.

Знімали фільм «Гаррі Поттер» в мальовничих куточках Англії, Ірландії та Шотландії, як в павільйонах, так і на природі. Для зйомок використовували 15 різних натурних локацій. Щоб зняти зимові сцени, знімальній групі довелося відправитися в Норвегію. У грандіозній сцені руйнування столиці Великобританії, одна з «головних ролей» дісталася лондонському мосту «Millenium Bridge».

Місця зйомок «Гаррі Поттера»

Багато сцен фільму про «Гаррі Поттера» були зняті в знаменитому замку Алник, який розташований на кордоні з Шотландією в графстві Нортумберленд. Замком Алник з 1309 року володіє одна з наймогутніших англійських династій, сім`я герцогів Персі. Зйомки велися як біля замку, так і всередині нього. В околицях замку були відзняті сцени гри квідич з польотами на мітлі. Сцени ж, які показані в Школі Магії були відзняті в Оксфорді. Бодліанська бібліотека університету - це не що інше, як бібліотека школи «Гоґвардс». Їдальня коледжу «Крайст-Чорт» - «зіграла» столову юних магів.

Основним місцем зйомок «Гаррі Поттера» стали павільйони кіностудії Лівсден, які розташовані недалеко від Лондона в графстві Хартфордшир. Тут і проводилася практично вся робота над фільмами про Гаррі Поттера. В даний час, студія викуплена голлівудським концерном «Warner Brothers», і павільйони відкриті для відвідування туристів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!