» » » Як знімали "гру престолів"?

Як знімали "гру престолів"?

Як знімали
Як знімали "Гру престолів"?

Популярний фантастичний серіал "Гра престолів" з кожним днем збирає біля екранів телевізорів і моніторів комп`ютерів все більшу кількість глядачів. Це відбувається завдяки незвичайній зйомці серіалу, приголомшливим декораціям і, звичайно, оригінальним сюжетом. Далі дізнаємося, як знімали "Гру престолів" і які цікаві факти при цьому відбувалися.

Як і де знімали "Гру престолів"

За сюжетом серіалу дія розгортається в світі семи різних королівств, що значно відрізняються один від одного, тому творцям серіалу довелося проводити зйомки в семи різних країнах: Північної Ірландії, Марокко, Ісландії, Шотландії, Хорватії і навіть на Мальті.

При цьому основна частина зйомок проводилася в студії Paint Hаll в Белфасті (Північна Ірландія). Саме в цій студії були побудовані декорації тронного залу Червоного замку, головною зали Орлиного гнізда і Вінтерфелла. Натурні зйомки в Північній Ірландії стали основою пейзажів Півночі, Долини Арен, річкових і Штормових земель, Залізних островів і частини Королівської Гавані і Дорна.

Цікавим є той факт, що зйомки пілотного серіалу зайняли у творців практично місяць, в той час як зазвичай на це йде всього кілька днів.



У серіалі використовується кілька штучних мов. Зокрема, для створення дотракійского і валірійского мов компанія НВО спеціально найняла лінгвіста, який придумав їх персональні словники, граматику та вимову.

Ще один цікавий факт про створення "Ігри престолів" полягає в тому, що на зйомки найдорожчою його серії був витрачений бюджет розміром в 8 млн доларів. Йдеться про серію "Blackwater".

Якщо хочете дізнатися більше про серіал "Гра престолів", читайте нашу статтю "Гра престолів": скільки сезонів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!