» » » Де знімали острів?

Де знімали острів?

Де знімали Острів?

Деякі фільми надовго западають в серце. У них все добре: гра акторів, режисура, сюжет, пейзажі та декорації. Саме до таких фільмів відноситься «Острів» Павла Лунгіна. Він продуманий до дрібниць.

Місце зйомок

Місце для зйомок вибирали неймовірно довго. Адже відповідно до задуму режисера, це повинно бути самобутнє і прекрасне в своїй суворості місце. Після кількох експедицій знімальної групи воно було знайдено в Карелії на березі Білого моря. Селище міського типу, в якому розгортаються події, називається Рабочеостровск. Він зовсім невеликий: 20 вулиць і 2 провулка - і дуже мальовничий.

Свою теперішню назву селище отримало в 1933 році. Їм він зобов`язаний лісопильному заводу, на якому всі жителі селища і працювали. Люди приїжджали сюди на сезон, трохи підзаробити, а залишалися надовго. Але сама історія селища трохи довше. Тут жили люди задовго до цього. Коли в 1923 році на Соловках організували Табір, Попов острів (так він до цього називався) став пересильним пунктом для ув`язнених, за що в народі його прозвали «Причал на той світ» або «Переддень пекла».

І хоча з 1936 року селище перестав використовуватися в подібних цілях, про його похмурому минулому збереглися свідоцтва: напівзатоплена баржа для перевезення ув`язнених, напівзруйнована табірна пристань і збережена будівля штрафного ізолятора.

Режисер постарався мінімально порушувати зйомками фільму інфраструктуру і уклад життя селища. Чинну навігаційну вежу переробили в дзвіницю. Кілька надбудов і один з бараків були перетворені в церкву. На березі моря спорудили павільйони для зйомок. Ось, втім, і всі переробки.



Всього дві сцени з фільму знімалися в іншому місці: для їзди Насті і Тихона в поїзді вибрали московський Ризький вокзал, а для військових зйомок - Волгу.

Всі бажаючі можуть відвідати селище і прогулятися по місцях, де знімали фільм «Острів». Після зйомок було прийнято рішення не розбирати декорації, тому «церква» і «дзвіниця» так і залишилися стояти на своїх місцях. Місцевий житель Віктор скористався ситуацією і оселився в церкві під ім`ям отця Варсонофія. Він із задоволенням проводить екскурсії, демонструючи туристам труну батька Анатолія, вівтар, створений для зйомок. А заодно і за порядком наглядає. Багато туристів вірять розповідям мнимого Святого Отця і залишають йому гроші на підтримку такої ж уявної церкви. А справжня церква носить назву Соловецкое подвір`ї. Вона складається з трьох милих дерев`яних каплиць.

У сонячний час від похмурої атмосфери Рабочеостровск не залишається і сліду. Тому, якщо ви хочете перейнятися настроєм фільму, приїжджайте сюди в похмуру погоду. Нависає над морем небо і пронизливий вітер створять потрібну атмосферу.

Якщо ви хочете дізнатися про місця зйомок фільмів «Пляж» і «Пірати Карибського моря», читайте статті Де знімали «Пляж» » і Де знімали «Пірати Карибського моря».

Рекламу також знімають в цікавих місцях. Дізнайтеся, наприклад, де знімали рекламу «Баунті».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!