» » » Як знімали "термінатор"?

Як знімали "термінатор"?

Як знімали

Є багато історій і дивних фактів щодо зародження сюжету "Термінатора" і його подальшого втілення.

Взяти хоча б те, як Джеймс Камерон просував 122-сторінковий сценарій. Як відомо, він писав цей сценарій за допомогою кращого друга, Вільяма Фішера. Потім продав його продюсеру, Гейл Енн Хейд, за символічну суму в 1 долар. Була одна умова при цьому: режисером буде він.

Наступним етапом було знайти студію. Великі і знамениті відповіли відмовою, але це не збентежило Джеймса. Відгукнулася маленька компанія, яка погодилася працювати над фільмом.

Багато хто дивується, як знімали "Термінатор" при відносно невеликому бюджеті в 6,4 млн. Доларів. Сам режисер видає жарт, що вартість зйомок прирівнюється до покупки будиночка на колесах, в якому жив актор Шварценеггер в період зйомок.

Обмежений бюджет не завадив команді зняти відмінний фантастичний фільм, що став культовим. На роль головного негативного героя був обраний Арнольд Шварценеггер, який, до слова, після "Термінатора" відмовився грати лиходіїв в наступних своїх фільмах.



Щоб успішно увійти в роль, актор багато тренувався в поводженні зі зброєю. Ключовим моментом було створення гриму - на це йшло 2-3 години за знімальний день.

Широко використовувалися прийоми лялькової анімації: для зйомок сцен зі скелетоподобних Термінатором використовували спеціального робота-ляльку висотою в 50 см. Рухи фіксували камерою кадр за кадром, потім кадри склеювалися - так виходив страхітливо крокуючий робот. Був і 2-метровий манекен, але його в силу громіздкості використовували нечасто.

"Термінатор-2. Судний день" вийшов вже в 90-х, коли бюджет був уже вище. Стали доступні комп`ютерні технології, і завдяки їм фільм вийшов не гірше першої частини - таким же ефектним.

Отже, тепер ви знаєте, як знімали цей фільм. Пропонуємо вашій увазі не менше цікаву статтю Як знімають кіно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!