» » » Де знімали «любов і голуби»?

Де знімали «любов і голуби»?

Де знімали «Любов і голуби»?

Природа у фільмі виглядає по-справжньому сибірської. Місця настільки мальовничі, що стає цікаво, де знімали «Любов і голуби»?

У пошуках натури В.Меньшов і В.Гуркін (автор сценарію), проїхали від Іркутська до Черемхово. Симпатичні села, де можна було провести зйомки, зустрічалися тільки в глибині тайги, далеко від залізниці. Але електропостачання сіл не витримало б навантаження від всієї знімальної апаратури.

Уздовж залізниці, як не дивно, села перебували в такій розрусі, що вразили і засмутили В.Меньшова.

У Медвежьегорск (Карелія), що стоїть на річці Кумса, В.Меньшов заїхав через назву. І зачарувався тамтешньої красою природи. Помічники режисера знайшли потрібний будинок, де жила літня пара - Єлизавета Петрівна і Ніл Костянтинович. Знімальна група побудувала голубник, прилаштувала до будинку веранду. Застелила, як годиться в сибірських селах, дошками підлогу у дворі. Так виник, полюбився всім, затишний будинок Надії і Василя.

Курортний роман був знятий в Грузії. У Кобулеті, на одному з причалів, знімали як Василь з дверей падає прямо в море. Покупки подарунків проходили на ринку цього міста. Пляжні сцени були зняті в м Батумі. А плавали головні герої у відкритому басейні Батумського дельфінарію. Сцена, де Василь чхає на балконі, проходила в пансіонаті «Цихисдзірі».

Решта дознімали в павільйонах «Мосфільму».

Ось все місця, де знімали «Любов і голуби», фільм, який назавжди увійшов не тільки в історію вітчизняного кіно, але і в наші серця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!