» » » Що таке пек?

Що таке пек?

Що таке пек?

У російській мові багато так званих омонімів - слів, які пишуться і вимовляються однаково, але мають зовсім різні значення і сфери вживання.

Одним з яких слів - омонімів є слово «пек». Що таке пек? Які його значення?

Значення слова «пек»

У першому значенні це технічний термін. Пек - в перекладі з англійської мови «pek» - це речовина чорного кольору, яке видобувається з смоли і дьогтю - деревного, торф`яного і кам`яновугільного. За консистенцією воно густе. Сфера застосування пеку в промисловості, особливо хімічної, дуже широка.

  • Зазвичай пік використовують при виготовленні асфальту. Тут дуже зручно одне з його властивостей - він швидко засихає, що важливо при укладанні асфальту. Наприклад: "При виготовленні асфальту використовується пек".
  • Пек використовують і для приготування чорних лаків. Наприклад: "Пек входить до складу чорного лаку, виготовленого даною компанією".
  • Пек входить до складу пластифікаторів, які, в свою чергу, є компонентами різних покрівельних матеріалів, а також мастик.
  • Пек використовується в якості залишає компонента при просочуванні картону. Наприклад: "Целлюлозная фабрика отримала партію препарованих смол, в які входить пек".
  • Пек - компонент емалей, службовців для антикорозійного застосування. Наприклад: "Емалі з додаванням пеку володіють високими антикорозійними властивостями".

У другому значенні пек - це людина, фотографує самого себе. Наприклад: "Він був пеком, свої фотопортрети він навіть виставляв на продаж".

Визначення інших термінів шукайте в розділі визначення на нашому сайті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!