» » » Скільки повинна важити жінка?

Скільки повинна важити жінка?

Скільки повинна важити жінка?

Питання ваги практично для кожної жінки є болючим і малоприємним, так як з віком цифра починає змінюватися, і не в кращу сторону. Однак це нормально, так як маса тіла повинна з віком трохи збільшуватися через природних фізіологічних процесів. Пропонуємо дізнатися, скільки повинна важити жінка в залежності від свого віку.

Вага і вік жінки

Організм людини так влаштований, що з віком починається скорочення м`язової маси. Для прикладу, за кожне десятиліття при відсутності активних фізичних тренувань жінка втрачає близько 1,5 кг своєї мускулатури. Вже до 70 років тіло має на 30% відсотків менше м`язів, ніж у 30, звідси і закономірна зміна маси тіла.

вага жінкиБагатьох цікавить, скільки ж повинна в середньому важити жінка в залежності від віку. Відповідь проста, досить скористатися формулою, яка була розроблена Національним інститутом харчування в Бухаресті. Виглядає вона наступним чином:

(50 + 0,75 * (зростання в сантиметрах - 50) + (вік -20) / 4) * 0,9

Для прикладу, середньостатистична жінка з ростом в 165 сантиметрів матиме наступні показники:

  • 20 років - 55,1 кг
  • 30 років - 56,8 кг
  • 40 років - 58,5 кг
  • 50 років - 60,2 кг
  • 60 років - 61,9 кг
  • 70 років - 63,5 кг
  • 80 років - 65,2 кг

Співвідношення ваги і зростання

Показники ваги завжди строго індивідуальні, так як вони безпосередньо залежать не тільки від віку, але і від зростання жінки. Якщо враховувати тільки зростання, то ідеальна вага можна визначити, дізнавшись індекс маси тіла (ІМТ). Для цього потрібно зробити обчислення за такою формулою:



ІМТ = вага в кг / ріст в метрах в квадраті

Нормою для жінок є ІМТ більше 17,5 і менше 19,1.

Вага при вагітності

У житті жінки також існують періоди, коли вона набирає додаткової ваги. Це в першу чергу відбувається при вагітності.

  • При недостатній вазі до вагітності жінка набирає 14 - 15 кг.
  • При нормальному статурі - близько 12 кг.
  • При надмірній вазі - близько 9 кг.

Більш докладно про особливості збільшення ваги при вагітності ви дізнаєтеся з нашої статті Скільки набирають під час вагітності.

Якщо за поданими вище формулами ви бачите, що ваша вага нижче норми, то варто задуматися про те, як набрати відсутні кілограми. Від ваги жінки залежить не тільки її зовнішній вигляд, а й стан здоров`я. При нестачі кілограмів організм відчуває дискомфорт, тому що він слабкий і схильний до різних захворювань.

При надмірній вазі швидше за все варто задуматися про збалансоване харчування, яке додасть тілу легкість і відчуття комфорту. Зайва вага може негативно впливати на роботу багатьох органів людини і провокувати серйозні хвороби. Найкраще знайти золоту середину і насолоджуватися собою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!