» » » Як визначити вагу плода?

Як визначити вагу плода?

Як визначити вагу плода?

Мабуть, немає жодної майбутньої мами в світі, яка в стані вагітності не бажала знати скільки буде важити її дитина. Звичайно, час вагітності досить складне з фізіологічної точки зору час, але з психологічної точки зору, це дуже приємне і радісне стан. У статті буде розглянуто, як розрахувати вагу плода.

Формула Стройкова

Почнемо з того, що є різні формули для розрахунку ваги плоду. Ці формули розроблялися різними вченими.

Так за методом Стройкова формула розрахунку ваги плоду буде такою:

Х = (МБ: К + ОЖ * ВДМ) / 2

У формулі Х означає розрахункову вагу плода, МБ є скороченням - маса тіла вагітної, ОЖ є окружністю живота, ВДМ є скороченням від висоти дна матки над лоном, а До є константою.



Величина Х вимірюється в грамах, МБ вимірюється в кілограмах, а ОЖ і ВДМ вимірюються в сантиметрах. Значення К залежить від маси тіла матері. Якщо мама має масу до 51 кг то До дорівнює 15 якщо маса тіла дорівнює 51-53 кг, то До одно 16- якщо МБ знаходиться в межах 54 - 56 кг, то К = 17- якщо маса тіла матері становить від 57 до 62 кг, то до дорівнює 18- якщо вага вагітної в межах 63-65 кг, то до дорівнюватиме 19- якщо МБ = 66-73 кг, то К = 20 якщо МБ = 74-81 кг, то К = 21 і якщо МБ понад 82 кг, то до дорівнюватиме 22. Якщо розраховувати вага плода за цією формулою, то присутній похибка в межах двохсот грам.

Формула Якубова

Тепер про те, як визначити вагу плода за формулою Якубова. Тут до окружності живота додається величина висоти дна матки, далі показник ділиться на чотири і множиться на 100.

Формула Рудакова

Рудаков пропонує такий підхід до визначення маси плода: потрібно виміряти півколо ширини і довжини пальпируемого плода, після чого перемножити їх. В результаті отриманий показник підставляють в таблицю, розроблену ученим, і визначають масу плода. Слід сказати, що в таблиці є три колонки, куди можна підставляти цей індекс. Ці колонки представляють собою значення для пологів великим, недоношеним і доношеним плодом.

Крім цього є норми ваги плоду. Але слід сказати, що кожен плід має свою норму і зростає по, так би мовити, своїм правилам. Зазвичай багато різних таблиць пропонують показники, що відображають якусь посередність.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!