» » » » Як розрахувати вагу по росту?

Як розрахувати вагу по росту?

Як розрахувати вагу по росту?

Якщо ви вирішили скоригувати свою вагу, вам важливо зрозуміти, які саме параметрів ви хочете досягти. Визначити ідеальну масу тіла для себе досить просто - в цьому вам допоможуть формули ваги і зростання. Розглянемо їх детальніше.

Формула Поля Брока

Поль Брока запропонував свою формулу росту і ваги. Вона є дуже простий, тому багато жінок і чоловіки віддають перевагу іменний їй. Згідно цій формулі, з росту потрібно відняти 100, і ви отримаєте ідеальну вагу. При цьому така маса тіла вважається оптимальною для чоловіків і жінок від 40 до 50 років. В інших випадках необхідно робити невеликі коректування. Так, якщо людині до 40 років, то ідеальна вага повинен бути на 10-12% менше, а для чоловіків і жінок старше 50 років - на 5-7% більше.

Формула американських вчених

Розрахувати ідеальне співвідношення зросту і ваги допоможе формула, розроблена американськими вченими. Вона виглядає наступним чином: ідеальна маса = 50 кг + (зростання в см - 150) х 0,75.

Розглянемо на прикладі розрахунки за цією формулою. Так, якщо у людини зростання дорівнює 170, то тоді отримуємо наступне: 50 + (170-150) х 0,75 = 65 кг.

Формула Лоренца

Формула ваги і зростання Лоренца передбачає інші розрахунки: ідеальна маса = зріст в см - 100 - 0,25 х (зростання в см - 150). Щоб вам було легше їх виконати, наведемо приклад. Зростання людини становить 170, згідно з формулою Лоренца виходить наступне: 170 - 100 - 0,25 х (170 - 150) = 65. Незважаючи на те, що тут передбачені інші обчислення, отриманий результат аналогічний, що і при використанні формули, розробленої американськими вченими .

індекс Кетле



Розрахувати вага по зростанню можна за допомогою індексу Кетле. Він передбачає невеликі обчислення. Необхідно розділити свою вагу в кілограмах на ріст в метрах, а потім отримане значення звести в квадрат. Згідно з індексом Кетле, нормою вважаються показники, які не виходять за ці рамки: 20 - 23,8.

Класична формула

Також розрахувати вагу можна за допомогою класичної формули. Вона виглядає наступним чином: (зростання в см / 2) - (4000 / на зростання в см) = ідеальна маса тіла. Розглянемо цю формул на прикладі. Якщо зростання людини дорівнює 170 см, то отримаємо наступне: (170/2) - (4000/170) = 62.

додаткові поради

Якщо ж ви не хочете проводити розрахунки, щоб визначити, чи потрібно вам худнути, зверніть увагу на свою жирову складку, розташовану на черевній стінці. Вона повинна бути близько 1-2 см. Якщо ж вона має великі розміри, то вам дійсно потрібно скидати вагу, і тут найкраще підходять фізичні навантаження і правильне харчування. Не варто вдаватися до жорстких дієт, якщо в цьому немає гострої необхідності, так як вони можуть завдати серйозної шкоди вашому здоров`ю. Якщо ж ви все-таки вирішите ними скористатися, то обов`язково проконсультуйтеся з дієтологом.

Також рекомендується прочитати ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!