» » » » Яку вагу має бути при яке зростання?

Яку вагу має бути при яке зростання?

Багато людей зараз прагнуть бути худими і стрункими, сидять на дієтах, прагнучи в журнальним стандартам, але ось чи є худоба нормою або ж, краще орієнтуватися на інші стандарти? Для обчислення, яку вагу має бути при яке зростання, існують медичні таблиці та індекси.

Для початку необхідно визначити, який у вас тип статури: нормальний, тонкокостий або ширококостий. Від вашого типу статури багато в чому буде залежати нормальне для вас співвідношення зросту і ваги. Як визначити тип статури: найлегший спосіб - обхопіть великим і вказівним пальцями однієї руки зап`ястя іншої. Якщо при обхваті у вас ще залишилося місце в запасі і пальці зімкнуті вільно, значить у вас тонкокістністю статура, якщо пальці сходяться впритул, рівно на ширину зап`ястя, то у вас нормальне статура, а якщо пальців не вистачає, щоб обхопити зап`ястя, значить у вас ширококосте статура. Визначення типу допоможе дізнатися, яку вагу має бути при яке зростання, де норма і як її визначити.

У чому відмінності: у людей з нормальним типом статури гармонійно поєднуються показники зросту і ваги, у людей з тонкокостним статурою вага звичайно нижче, а зростання вище, ніж у інших, а у людей з ширококостим статурою, навпаки, при такому ж зростанні, як у інших вага може бути більше. У всіх випадках, такі показники для представника будь-якого типу статури будуть нормальними.

Співвідношення ваги і зростання: способи обчислення



Можна скористатися таблицями для визначення нормальної ваги, вони є в інтернеті, і раніше їх навіть мали прямо на вагах, але вони орієнтуються тільки на нормальне статура. Якщо у вас тококостное статура, від ваги, відповідного вашому зростанню, відніміть 2-4кг, а якщо ширококосте, то додайте 2-4кг.



Яку вагу має бути при яке зростання, можна розрахувати самостійно за допомогою індексів. Буде потрібно точно знати свій нинішній вагу і зріст.

  1. Найпростіший, але не найнадійніший спосіб, відняти від величини вашого зростання 110, для людей з тонкокостним статурою 115, або відняти від отриманого значення 10%, і для людей з ширококостим 100 або відняти від отриманого значення 10%. Цей спосіб є недостовірним, якщо ваш зріст менше 170см, і він не орієнтується на різницю між чоловіками і жінками.
    Наприклад 177-110 = 67 для тонкокостного статури 67-5 = 62, або 67-6.7 = 60.3
  2. Зростання в метрах звести в квадрат, і на отримане число поділити вагу в кілограмах. Як приклад давайте порахуємо який повинен бути вага при зрості 170 см і вазі 55кг:
    55: (1.70 * 1.70) = 55: 2.89 = 19.03
    Для чоловіків нормальний показник індексу 19-25, а для жінок 18-24.
    Якщо індекс менше 18, то діагностується дефіцит маси тіла, а якщо більше 25, то надмірна вага і ожиріння.
  3. Ще одна формула, яка допомагає обчислити, яку вагу має бути при яке зростання: на кожні 152.4 сантиметри зросту має бути по 45 кг ваги. На кожні додаткові 2.45 сантиметра додається по 900 грамів. І в кінці додається ще 10% ваги. Такі дивні цифри отримані, так як спочатку формула була створена в дюймах і футах. Наприклад при зростанні 167, 167 = 152.4 + 14.6, 14.6: 2.45 = 5.96 (приблизно 6), 6 * 0.9 = 5.4кг, 45кг + 5.4кг = 50.4кг 10% від 50кг, це 5, значить підсумковий показник для зростання 167см буде дорівнює 55.4кг.
  4. Ще один варіант, як можна перевірити свою статуру: при нормальному співвідношенні параметрів у жінок об`єм талії дорівнює величині зростання, від якої відібрали 100. Таким чином, при зрості 170, обхват талії повинен бути рівний 70.

Тепер ви вмієте обчислювати, яку вагу має бути при яке зростання. Що робити якщо ви виявили, що ваші показники не є нормальними з урахуванням вашого статури?

Якщо відхилення не настільки значно, Ви можете виправити ситуацію самостійно. Розробіть (можливо, консультуючись з лікарем) дієту, спрямовану на підвищення ваги або його зниження (в залежності від Вашої проблеми).

Якщо ж співвідношення зросту і ваги значно відхиляється від норми, зверніться до лікаря. Недостатній або зайва вага може бути симптомом гормонального порушення або ж самостійно здатний привести до різних захворювань. Тому краще пройти обстеження у лікаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!