» » » Яке у мене статура?

Яке у мене статура?

У даній статті ми розглянемо типи статури людини, а також розповімо вам, як визначити свою статуру.

Астенічний або худий тип (Ектоморф)

  • Єктоморфам притаманні коротка верхня частина тіла, довгі ноги і руки, вузькі стопи і кисті, а також вузькі плечі і невеликий торс, якщо порівнювати їх з іншими типами. Ектоморфи часто мають довгі і тонкі м`язи, які повільно розвиваються, а запаси жирової тканини у них вкрай обмежені.
  • Основним завданням ектоморфа є набір ваги. Тому людині ектоморфу при атлетичних заняттях необхідно вживати підвищену кількість калорій, що б створити запаси жиру. Надходження калорій в організм регулюється за допомогою правильного харчування, а калорії, призначені для набору маси не можна спалювати за допомогою інших атлетичних вправ, бігу або плавання.
  • Людина, якій притаманні риси ектоморфа, що не схильний до занять бодібілдингом. Тому в спортзалах ектоморфов практично не спостерігається. У ектоморфов, які займаються в спортивних залах, як правило, притаманні типи будови, характерні для інших видів статури. Також у білдерів-ектоморфов, практично ніколи не виникає проблем із зайвою вагою.

Нормостенический або спортивний тип (мезоморф)

  • Мезоморф відрізняється м`язистим тілом від природи, і без тренувань його м`язи стають помітними й сильні. Зайвої ваги у нього практично немає. Мезоморф має довгу верхню половину тіла, об`ємні м`язи і товсті кістки.
  • Люди, які мають таке статури найбільш схильні до занять бодібілдингом. Мезоморф може без особливих труднощів і зусиль нарощувати м`язову масу. Ну а наскільки його м`язи будуть красивими, все залежить від нього. Для цього він повинен дотримуватися правильні пропорції. Його потенціал зростання і сили величезний. Також він не повинен вживати зайві калорії, що б не набирати зайву вагу.


Бувають також змішані види мезоморфов і ектоморфов. Це ектоморфний мезоморфи, і мезоморфних ектоморфи. Також не всі люди, у яких переважає мезоморфних компонент, можуть наростити однаково великі і сильні м`язи, але потенціал їх набагато вище.

Гиперстенический або пикнический тип (ендоморф)

  • Ендоморф - це людина, у якого кругле обличчя, коротка шия, широкі стегна, і великі запаси жиру. Ендоморфи можуть з такою ж легкістю наростити м`язову масу, як і мезоморфи, але вони зазвичай не вважають за краще займатися спортом. Але все одно і серед них є люди, які хочуть щось змінити у власному тілі, і намагаються займатися в спортзалі. У них є частинки від неендоморфних типів складання тіла.
  • Також будь-якому атлету-ендоморфу, важкувато домогтися будь-яких змін в своєму тілі. Для початку потрібно скинути наявні запаси жиру, а справа ця зовсім непроста. Потрібно приділити увагу харчуванню і режиму дня, а також крім навантажень в спортзалі, потрібні ще й аеробні вправи, на відміну від спортсменів з худим статурою.

Визначення типу статури



Ви запитаєте, яке у мене статура? Відповідь знайти не так вже й складно:

  • Що б визначити ваше статура, необхідно подивитися на вашу форму до початку занять, якщо ви тренуєтеся ось уже багато років. Можна зробити це по фотографії.
  • Крім цього, зверніть увагу на ваші тренування і харчування. Якщо ви відмінно спалюєте жир, і як божевільний нарощуєте м`язи, то ви маєте кращими якостями мезоморфа і ендоморфа - відмінними м`язовими і жиросжигающими факторами.
  • Також про будову тіла можна сказати при завершенні тренувань. Якщо ви не набираєте зайву вагу, і зберігаєте м`язи, то ви мезоморф, а якщо починає додаватися зайві кілограми, то у вас багато якостей ендоморфа.
  • Також визначити, що ви ектоморф, не важко, так як ви будете на тлі мезоморфов виглядати худенькими і невеликими.

Так що, який тип статури у вас, визначити зовсім не складно, головне вміти себе критикувати і визнавати в собі недоліки, які потрібно коригувати, адже у здоровому тілі - здоровий дух!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!