» » » Чим відрізняється африканський слон від індійського слона?

Чим відрізняється африканський слон від індійського слона?

Чим відрізняється африканський слон від індійського слона?

Сімейство слонові включає в себе три сучасних виду, все решта - вимерли. Перший представник - африканський слон, якого ще називають Сава. Другий персонаж - індійський або азіатський, як його правильніше називати. Чим же відрізняється африканський слон від індійського слона? Давайте розберемося.

  • Перша відмінність, безумовно, розмір. Самці «африканця» досягають в холці висоти трьох з половиною метрів. Самки - до трьох. Азіатський представник - менше. Середня висота самця - три метри, самки - два з половиною.
  • Вага першого представника сімейства слонових - до семи з половиною тонн. Індійський важить до п`яти тонн.
  • Про пропорціях тіла. Африканський слон більш довгоногий. Це властивість будови тулуба обумовлює його пристосування харчуватися гілками і листям. У індійського хоботних спосіб харчування, в основному, трав`яний. Це і обумовлює його «коротконогих» в порівнянні з більш струнким побратимом.
  • Будова хобота. Ці ж причини і зумовлюють відмінність у хоботних будові слонів. У африканського - закінчення даної частини тіла складається з двох пальцевидних відростків, а у індійського - з одного.
  • Вуха африканського гіганта виглядають ширше. У індійського - трохи загострені і опущені.
  • Відрізняється і наявність невеликого волосяного покриву у азіатських слонів.
  • З приводу бивнів. У індійських вони набагато менше. Іноді навіть побутує хибна думка, що у багатьох представників вони відсутні. При найближчому розгляді: вони є, тільки приховані зморшками шкіри.

Як бачите, відмінностей існує досить багато. Тепер і ви знаєте, чим африканський слон відрізняється від індійського слона. І при зустрічі з гігантами в зоопарку, наприклад, з упевненістю зможете сказати, який це слон!



Ще на «слонячу» тематику читайте в статті Де живуть слони.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!