» » » Скільки важить слон?

Скільки важить слон?

Скільки важить слон?

Слон відноситься до ссавців, сімейству слонових і загону хоботних. У сучасному світі слони поділяються на два види, які мають ще й підвиди. Перший вид - це Африканський слон (рід: Loxodonta), другий - Азіатський слон (Elephas maximus), його ще називають Індійським слоном. Ці два види мають певні відмінності, про які ми зараз поговоримо.

Азіатський слон

Середня вага дорослого самця складає 4,5-5 т, самки - 3-4 т. Бивні бувають тільки у самців. Азіатські слони ділиться на підвиди:

Індійський Слон (Elephas maximus indicus)

Ареал їх проживання простягається від Індії до Індонезії. Вага великого самця сягає 5 т. Особи воліють селитися в густих лісах. Забарвлення Індійського слона світло-сірий, іноді буває депигментация на вухах і хоботі.

Шрі-Ланский слон (Elephas maximus maximus)

Слони, які відносяться до цього підвиду, живуть на однойменному о. Шрі Ланка. Самці можуть досягати 5,4 т у вазі і 3,4 м у висоту. Хобот і голова у Шрі-Ланского слона мають яскраво-рожевий колір.

Африканський слон



Даний вид мешкає по всій Африці. Можна виділити два підвиди Африканських слонів:

Лісовий слон (Loxodonta africana cyclotis)

Лісовий слон значно менше Сава. Його середня вага - 4,5 т, а зріст близько 2,5 м. Лісовий слон отримав свою назву за рахунок того, що вважає за краще жити в лісах Африки.

Саванний слон (Loxodonta africana africana)

Слони, що стосуються цієї підвиду - найбільші з усіх слонів. Середня вага самця близько 6-6,5 т. Найбільші особини можуть досягати 7 т у вазі і 4 м в холці. Ареал проживання простягається по всій Африці.

Найяскравіші відмінності Африканських і Азіатські слони:

  • Розміри. Африканські слони значно більші Азіатських.
  • Розмір вух. У перших вони набагато більше і нагадують за формою континент, на якому вони живуть.
  • Будова хобота. У Африканського слона на хоботі є два пальцевидних відростка, а у Азіатського всього один.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!