» » » Де живуть слони?

Де живуть слони?

Де живуть слони?

Згадайте, прийшовши в дитинстві в зоопарк, куди ви прямували насамперед? Правильно - до слонів. Але чому ж нас так приваблюють ці великі, розумні і добрі тварини? Де живуть вони, чим харчуються і яку користь приносять людям? Про це і буде ця стаття.

Для початку давайте розберемося, що з себе представляють слони, які вони бувають. На сьогоднішній день існує 2 види: африканські і азіатські. З їх назви слідують і місця їх проживання: зустрічаються вони майже по всій території Африки, так само живуть в Індії, Таїланді, Лаосі, Китаї. Живуть вони в лісистій місцевості або саванах. Інші види вимерли, як і мамонти багато тисяч років тому.

Слони є найбільшими сухопутними тваринами на Землі. Це стадні тварини, але стада вони утворюють особливим способом. Самці, як правило, утворюють одне стадо, а самки з дитинчатами - інше. Самець тимчасово може приєднатися до стада самок і дитинчат в разі, якщо в ньому присутній самка, готова до спаровування. Для цього самці в бійках з`ясовують хто серед них найсильніший. З цієї причини слони все життя зростають.

Харчуються вони в залежності від місця існування і пори року різною їжею: листя рослин, кора різних дерев, плоди, ягоди, трава. Домашні - на фермах, зоопарках і т.д. харчуються в основному травою, сіном, хлібом, морквою, але улюбленими солодощами є яблука, банани та цукерки, переїдання яких може викликати зміни в поведінці, вазі і погіршення здоров`я.

У дорослих особин можна спостерігати 2 бивня в щелепи. У деяких бивнів немає взагалі. Через ці бивнів слони часто піддаються полюванні на себе, і зараз їх чисельність не висока, тому вони занесені в червону книгу.



Азіатський (Індійський) слон, менше свого Африканського брата, і набагато миролюбні, тому Індійські краще піддаються дресируванню. Їх використовують не тільки в цирках і на різних уявленнях, а й при лісозаготівлях, де вони перетягують спиляні дерева, витягують стовбури з води на сплавах колод по річках, укладають дошки. Так само вони використовуються як транспорт, а в більш ранні періоди слони використовувалися на війні.

Вперше ці могутні тварини стали використовуватися в якості бойових в Індії. На них могли розміщуватися лучники, вони могли транспортувати бойові машини, створювати загороджувальну стіну захисту. Тільки самці могли бути використані як бойова одиниця, так як самки відчувають повне домінування самця і уникають контактів з ними. Так само слон під час бою може злякатися звуків горна, криків і втратити контроль. Тому їх тренують з дитинства, протягом багатьох років, позбавляючи їх від почуття страху в бою.

Мало хто знає, чому Росіянам при поїздці в Тайланд не потрібно оформляти візу. А пов`язано це з тим що про час війни з Бірмою король Таїланду (тоді ще Сіаму) попросив допомоги у Росії, і в якості подарунка підніс загін бойових слонів. З тих пір було покладено початок дипломатичним відносинам між Таїландом і Росією. В наслідок дружніх відносин, і був скасований візовий режим, а слон став священною твариною в Таїланді.

Отже, ми з вами дізналися, де живуть слони. Ці величні тварини, незважаючи на свою міць, все одно добрі і милі. Агресію виявляють тільки при захисті себе і своїх дитинчат від нападу. Тому вирушаючи, наприклад, в країни Азії сміливо годуєте, гладьте цих прекрасних тварин. Після спілкування з ними ви відчуєте невимовне задоволення. І ні в якому разі не відмовляйтеся, якщо вам запропонують покататися верхи, про ці хвилинах ви будете згадувати довгі роки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!