» » » Як стригти йорка?

Як стригти йорка?

Як стригти йорка?
Як стригти йорка?

Йоркширського тер`єра - дуже популярна порода останнім часом. Маленькі, ласкаві, грайливі і симпатичні - це ідеальний варіант для міських квартир. Але це маленьке диво вимагає постійного догляду. Господарі повинні знати, як стригти йорка, як його годувати і як доглядати.

догляд

Навіть якщо ви не плануєте відрощувати довгу шерсть, для якої потрібно через кожні два-три дні закручувати папільйотки, вам все одно знадобиться масло для вовни собаки і щітки, необхідні для розчісування.

чим стригти

Найкраще для стрижки вашого вихованця придбати спеціальну машинку з насадками. Використовуючи ножиці і щітку, вам навряд чи вдасться досягти ідеального ефекту. Але ножиці будуть необхідні для того, щоб зістригти шерсть на лапках і хвості.

При покупці машинки простежте, щоб було як мінімум три насадки:

  • Насадка для вушок (залишає 1-3 мм вовни)
  • Насадка для геніталій (залишає 5-10 мм)
  • Насадка для всього тіла (залишає 15-20 мм)

підготовка

Перед стрижкою ретельно помийте свою собаку, а потім висушіть шерсть. Розчешіть її, тому що так буде набагато простіше при роботі з машинкою. Якщо десь є ковтуни, вистриг їх ножицями, але так, щоб шість була не коротші довжини насадки. Інакше у вас вийде негарна лисина.

як стригти

Для того щоб зрозуміти, як правильно стригти йорка, уважно подивіться на шість. В який бік і де вона росте? Стригти потрібно завжди проти шерсті. Таким чином, ви будете стригти ззаду вперед і від низу до верху. Починати стрижку потрібно з вух, потім геніталії, потім корпус, передні лапи, потім задні, і тільки в самому кінці - голова.

вушка



Дуже уважно поставтеся до того, як стригти йорку вуха. Тут вам знадобляться як ножиці, так і машинка. З внутрішньої сторони шерсть вистригають у вигляді трикутника, вершиною вниз, а з зовнішньої - у вигляді ромба.

Перед стрижкою добре почистіть вушка свого вихованця ватною паличкою з перекисом водню. Потім видаліть зайві волоски - їх можна вищипнути пінцетом або пальцями.

Тепер візьміть ножиці і акуратно зріжте шерсть по краю, на одну третину вушка від вершини. Тепер вигніть акуратно вушко навиворіт на одну третину і намітьте трикутну лінію кінця стрижки. З внутрішньої сторони вам потрібно зробити такий самий трикутник, і разом з краєм вуха вони будуть створювати ромб.

Тепер візьміть машинку з найменшою насадкою, і акуратно збрийте залишилася шерсть.

Стрижка всього тіла

Враховуйте основні правила того, як стригти йорка. Відео на цю тему в мережі достатньо, ось одне з них:

  1. Підстригаючи корпус, рухайтеся у напрямку ззаду наперед, акуратно зістригаючи шерсть.
  2. Хвіст вистригайте тільки біля основи.
  3. Шерсть на лапках потрібно підстригти довжиною до підлоги, а ще краще - на 0,5-1 см вище підлоги, щоб вона не так бруднилася.
  4. Шість між лапами і на подушечках найкраще стригти тієї ж насадкою, що і для геніталій собачки.
  5. Шерсть на мордочці і лапах краще стригти гострими, довгими ножицями.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!