» » » Як підстригти кішку?

Як підстригти кішку?

Як підстригти кішку?

Останнім часом стрижка домашніх тварин стає все більш популярною. Відкриваються спеціалізовані перукарні, з`являються фахівці працюють за викликом, приїжджаючи додому до власника тварини. Як правило в такому вигляді догляду потребують довгошерсті вихованці, шерсть яких може доставляти незручності як їх господарів (особливо у весняний період, коли кішки сильно линяють полегшуючи свою шубку перед жарким літнім періодом), так і самим тваринкам, адже довга і густа шерсть потрапляючи в шлунок тварині під час вилизування і, скочуючись у грудки, викликати нудоту і навіть блювоту у кішки. До того ж густа шерсть може стати для вашого вихованця серйозною проблемою в спекотні літні дні і взимку, якщо в квартирі підтримується висока температура. Багато також стрижуть кішок просто, для краси, а також для поліпшення зовнішнього вигляду тварин перед виставками - так званого грумінгу.

Якщо ви не плануєте звертатися до фахівців, важливо розуміти, як підстригти кішку, не зашкодивши її здоров`ю!

Стрижка

Перед тим як приступити до самого процесу стрижки тваринного обов`язково підстригти кігті кішці, для того, щоб вона, розхвилювавшись в процесі стрижки, не змогла нашкодити вам і самій собі, адже стрижка для тваринного сильний стрес!

Як підстригти кігті кішці



Для того, щоб правильно підстригти кігті кішці найкраще використовувати спеціальну когтерезка, яку можна придбати в будь-якому зоомагазині. Якщо у вас такого інструменту під рукою немає, можна використовувати гострі кусачки для нігтів, але ні в якому разі не ножиці, так як ними можна пошкодити структуру кігті, в рельтате чого він розшарується і довгий час буде доставляти тварині дискомфорт. Стригти кіготь такими кусачками необхідно перпендикулярно йому самому. Важливо не остригати кігті занадто коротко - недосвідчена людина може обстригти кіготь занадто коротко, пошкодивши таким чином палець кішки. Якщо ви все таки обстригли кіготь дуже коротко, і на кігтики з`явилася кров - не лякайтеся! Обробіть ранку знезаражувальним засобом (наприклад перекисом водню) і вже через п`ять хвилин кровотеча припиниться.

Як правильно підстригти кішку

Після того, як всі кігті оголений можна приступати до самої стрижки! Врахуйте, що кішка буде сильно нервувати і вириватися і поодинці підстригти свого вихованця вам швидше за все не вдасться, тому я рекомендую вам знайти собі помічника.

  • Стригти кішку найзручніше на твердій плоскій поверхні, наприклад на столі, застеленому щільною тканиною або покривалом.
  • На початку слід підстригти спину, боки і живіт, для чого найзручніше використовувати машинку для стрижки. Після чого можна приступати до стрижки пахв, району геніталій, що слід робити з особливою увагою і обережністю!
  • Лапи можна стригти не нижче ліктів і колін! Для стрижки близько подушечок на лапках краще використовувати ножиці з тупими кінцями, щоб кішка часом не поранилася!
  • Ні в якому разі не можна стригти голову кішці. Припустимо злегка підрівняти гриву, але не більше того!
  • Щоб підстригти кішку коротко допустимо використання машинки проти зростання вовни, проте в такому випадку насадка повинна бути не менше ніж три міліметри, щоб уникнути пошкодження шкіри вихованця!

Якщо після стрижки кішка буде деякий час вести себе неадекватно - не дивуйтеся, все таки ця процедура була серйозним випробуванням для неї. Однак якщо незвичайна поведінка триває більше 3-4 днів - краще показати тварину ветеринару!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!