» » » Чи можна стригти кішок?

Чи можна стригти кішок?

Чи можна стригти кішок?

Багато власників кішок довгошерстих порід стикаються з проблемами появи колтунів на шерсті. Крім цього, масу незручностей господарям доставляє регулярна линька цих тварин. Оптимальним рішенням у даній ситуації може стати стрижка вовни. Однак більшість власників побоюються цієї процедури, вважаючи, що порушення природного покриву може позначитися на здоров`ї та самопочутті тварини. Відповідаючи на питання, чи можна стригти кішок, багато ветеринари дають зелене світло господарям цих милих пухнастих звірят.

Вовна

Стрижка не тільки спрощує догляд за твариною, але і допомагає йому переносити спеку. Ні для кого не секрет, що довгошерсті породи сприйнятливі до високих температур. Крім цього, стрижка допомагає частково вирішити проблему з безоар (грудками вовни в шлунку). Стригти кішку можна самостійно, або у ветеринарній клініці. Для цього краще використовувати машинку, так як ножиці нерідко травмують тварину. Особливо, якщо воно непосидючість за своєю природою. Занадто активним кішкам, якщо немає протипоказань, можна робити наркоз.

кігті

Що стосується питання, чи можна стригти кігті кішкам, тут ветеринари, як правило, висловлюють тверде «ні». Кігті для цієї тварини дуже важливі. Грубо кажучи, вони є такою ж частиною його тіла, як і лапи або хвіст. Проте, іноді виникають ситуації, коли стригти кігті тварині доводиться. Підкреслимо, що саме підстригати, а не видаляти, так як видалення - це абсолютно бузувірська процедура. У багатьох країнах вона навіть заборонена законодавчо.



В цілому, стрижка пазурів кішки може бути виправдана, якщо в сім`ї з`явилася дитина, який, з огляду на свій вік, не розуміє особливостей взаємини з твариною. В результаті, захищаючись, кішка може подряпати малюка. Ще однією ситуацією, коли може знадобитися обрізка кігтя, є його розшарування або облом. В цьому випадку кіготь необхідно акуратно обрізати і підточити в медичних цілях.

Якщо ви все-таки зважилися провести стрижку вовни або кігтів, корисні поради з даного питання, ви знайдете в статті: «Як підстригти кішку?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!