» » » Як зваляти шерсть?

Як зваляти шерсть?

Як зваляти шерсть?

У цій статті розглядається, як зваляти іграшку з вовни. Розглянемо технологію на прикладі створення «крокодильчика». Є два способи валяння вовни, сухий і мокрий. Тут представлений мокрий спосіб валяння іграшки. Даний спосіб користується більшою популярністю, оскільки він найбільш швидкий.

Щоб зробити «крокодильчика» вам знадобиться:

  • шерсть для валяння
  • підкладка під ламінат
  • мильний розчин
  • голка для валяння
  • дві намистинки
  • акрилова фарба.


Послідовність дій:

  1. Спочатку ви повинні зробити викрійку іграшки. Малюємо крокодила на підкладці під ламінат, з урахуванням припусків, тому що він буде трохи менше ніж форма. Тепер вертикально розкладаємо шерсть.
  2. Потім в горизонтальному напрямку розкладаємо ще один шари шерсті. І змочуєте мильним розчином.
  3. Добре пригладивши, перевернути деталь на іншу сторону.
  4. Всі краю вовни загинайте до середини викрійки, додайте трохи вовни в середину.
  5. Тепер зробіть малюнок на спинці, розкладайте світло зелену шерсть, а шерсть потаємні розкладайте внизу. Потім зробіть смужку з темно зеленого кольору, від хвоста до голови. Змочіть розчином, пригладьте, і переверніть на іншу сторону. Зробіть такий же малюнок і з цього боку.
  6. Іграшку накрийте плівкою і протріть добре шерсть, можна додатково пройтися шліфувальною машинкою. Поки шерсть не зваляється на поверхні іграшки добре, не припиняйте так робити.
  7. Щоб витягнути викрійку з іграшки, потрібно розрізати крокодильчика черевце. Тепер в рушник починайте валяти шкурку для вашої іграшки, як зазвичай при мокрому валяння. Шкірка повинна добре сісти і уваляться до потрібних розмірів. Потім набийте її синтепоном або вовною.
  8. У вас вийшла така заготовка, мокре валяння іграшки дає можливість зробити для іграшки основу дуже швидко, роблячи поверхню добре телепень. Коли основа іграшки у вас вже готова, візьміть голку для валяння, на середину черевця загинайте краю розрізу і привалювати їх до животика, при необхідності додати вовни небагато. Далі потрібно доробити ніжки голкою, остаточну форму надайте носі, для вічко зробіть місця. Знову змочіть мильним розчином і в руках довалівайте крокодильчика, щоб місця з`єднання не були видні. Потрібний вам вигин надаємо кінчика носа і хвоста. І залиште до повного висихання.
  9. Після висихання пришити очі (намистини), на них чорної акриловою фарбою намалюйте зіниці і зробіть на морді крапочки, і намалюйте зуби. Щоб очі блищали потрібно їх покрити прозорим лаком для нігтів.

Ви ознайомилися з тим, як зваляти шерсть мокрим методом. Крокодильчик готовий, і вийшов дуже симпатичним. Тепер ви знаєте, що можна зваляти з вовни цікаві іграшки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!