» » » Що таке ураган?

Що таке ураган?

Що таке ураган?

Скільки живе людство на Землі, стільки він намагається підкорити природу. Але це йому вдається не завжди. Природні явища часто несуть для людства збиток, страх і навіть смерть.

Ураган: визначення

Одне з таких явищ природи - ураган. А що таке ураган? Це - вітер, швидкість якого досягає сто двадцять кілометрів на годину і більше. Ураган постійно рухається по якійсь території не менш 9-12 діб. Сила урагану визначається по дванадцяти бальній шкалі.

Цю силу природи можна порівнювати з землетрусом. Ураган на своєму шляху зносить будівлі, порівнює з землею села, руйнує мости і дороги. Він без праці піднімає над землею людини і кидає на нього купи всякого сміття.

спостереження синоптиків

Урагани синоптики називають іменами, щоб розрізняти ці страшні сили. За допомогою спеціальних літаків і радарів проводяться спостереження за рухом урагану. Тому людей намагаються попередити, що на них скоро впаде стихія.

Вчені, проводячи спостереження, встановили, що ці явища природи мають свою циклічність і найбільш часто виникають в останні місяці літа. У цю пору року вода прогрівається вже дуже сильно і випаровується вгору. У той же час внизу приходять холодні потоки повітря, і починає народжуватися вихор. Він може мати ширину до тридцяти п`яти кілометрів. І в його центрі абсолютно спокійна погода, а шторм і вітер вирують по краях цієї воронки. Ширина захоплення такого урагану досягає часом 400-600 кілометрів. Він мчить на сушу, де через кілька днів втрачає свою силу.

У Росії періодично теж бувають урагани. Це відбувається на території Приморського, Хабаровського краю, на Камчатці, Чукотці і Сахаліні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!