» » » Як горить вогонь?

Як горить вогонь?

Як горить вогонь?

Існує безліч елементарних питань, відповіді на які невідомі дуже багатьом. Найчастіше такі прогалини в банальних знаннях виникають при досягненні дітьми в сім`ї віку «чомучки». Одним з таких питань є, чому горить вогонь?

Принципи горіння вогню

Механізм виникнення і розвитку вогню, в принципі, не складний. Для того щоб горіння утворилася, потрібні певні речовини. Це: горючу речовину або матеріал, окислювач, зазвичай це кисень і джерело запалювання. Всі ці елементи для отримання вогню обов`язково повинні поєднуватися в певних пропорціях. Так, наприклад, під час пожежі вогню не вистачає окислювача.

При згорянні речовини, воно починає виділяти енергію. В процесі реакції горіння виділяються гази та інші речовини, саме через них виникає саме світіння. Також в процесі горіння найчастіше виділяється тепло і відповідно, вогонь буде гарячим.

Ось як горить вогонь, але чому полум`я прагне саме вгору? Це пояснюється силами гравітації. Палаючий матеріал важче сгораемого газу, тому газ прагне вгору. Нагріте повітря також прагне вище і як би тягне з собою вогонь. У разі якщо гравітація буде відсутній, наприклад, на космічній станції, вогонь буде поширюватися в формі кулі. Бувають також ситуації, коли вогонь піддається силі виштовхування. Тоді сила виштовхування проявляється сильніше, ніж сила гравітації і, відповідно, полум`я поширюється під дією першої.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!