» » » Що таке вогонь?

Що таке вогонь?



Що таке вогонь?

Слово «вогонь» досить часто вживається в мові людей, проте не всі знають, що у слова кілька значень. У даній статті ми розглянемо різні значення слова "вогонь" і наведемо приклади.

варіанти значень

  1. Вогонь - це зовнішнє прояви хімічної реакції горіння. У процесі горіння виділяються світяться гази, частинки палаючого речовини - це і є вогонь, полум`я. Приклади використання: «Друзі сиділи в нічному лісі біля багаття і милувалися вогнем», «На віконці у дівчини все горів вогник», «Розведи в печі вогонь». Детальніше про процес горіння ви можете дізнатися зі статті Як горить вогонь, а добути вогонь в екстремальній ситуації вам допоможе стаття Як добути вогонь.
  2. Ще одне значення - військові дії (стрільба зі зброї, обстріл) або команда до початку стрільби. Наприклад: «Відкрити вогонь!», «Припинити вогонь!», «Ви перебуваєте на лінії вогню».
  3. Світло від різних освітлювальних приладів (ліхтарів, ламп). Наприклад, про нічному місті часто говорять: «Весь в вогнях».
  4. Словом «вогонь» можна назвати темпераментного людини, який віддається чогось з великою пристрастю, або відмінну річ. Наприклад: «Ця машина - вогонь!», «Вася у нас - просто вогонь!».
  5. Поетичне значення слова - внутрішній запал, стан душі, сильні почуття. Наприклад: «У моїх грудях горить вогонь любові», «Вогонь ненависті знищує мене зсередини», «Твої мови нудні - додай в них вогню».

Вирази зі словом "вогонь"

  • «Днем з вогнем не знайти» - важко знайти.
  • «Бенгальський вогонь» - вид феєрверків, що горять білим іскристим полум`ям.
  • «Підлити масла в вогонь» - загострювати сварку.
  • «Вічний вогонь» - постійно палаюче полум`я на меморіальних комплексах.
  • «Грати з вогнем» - ризикувати.
  • «Немає диму без вогню» - у всього є своя причина.
  • «Між двох вогнів» - ситуація, в якій куди б ти не вибрав, будеш в програші.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!