» » » Що таке твір?

Що таке твір?

Що таке твір?

Слово твір має багато тлумачень, це і музичний твір, і літературний, художній та інші творіння мистецтва. Твором називають математичне дію, а так же процес створення чогось, асоціюючи його з словом "виробництво". У цій статті ми розглянемо, що таке твір в найширшому сенсі слова.

твори літератури

Почнемо з поняття, яке найбільш часто вживається в поєднанні зі словом "твір". Це літературні твори. Навіть найменші за обсягом літературні форми мають статус творів. Романи, повісті, серії оповідань, п`єси є творами літератури, як і гумористичні двовіршя, що складаються з п`яти-семи слів. Всі перераховані форми називається творами літературного жанру, у яких є автор. Це головна їхня відмінність. Тут слід зауважити, що народні твори назвати літературними дуже складно, тому що у них немає конкретного автора. Пісні, легенди, билини, прислів`я і приказки належать до фольклорним творам, які написані протягом багатьох століть народом.

твори живопису

Все, що намальовано людською рукою на самих різних поверхнях і має художню цінність, і є художні твори. Найпопулярніша поверхню, звичайно, полотно і прирівнюється до нього папір. На полотні малювали і малюють художники різних епох, країн, напрямків творчості. Полотно натягується на раму, потім талановитої, або не дуже, рукою наноситься сюжет. Потім готова картина обрамляється рамкою. Також художники розписують і дерево, і посуд, будь-які предмети побуту, включаючи стіни будинків. На жаль, як і в будь-якій творчості, є художники, які створюють картини, які не можна назвати витвором мистецтва. Відсутність таланту, смаку, породжує кіч, тому вони не мають нічого з творами художньої культури і живопису.

твори музики



Музичний твір характеризує прекрасна гармонія, створена на основі всього семи нот. Музикант кшталт Богу, творить практично з нічого, а виходить прекрасна музика, що живе багато років і навіть століття. Неможливо уявити, що майбутні покоління зможуть забути Моцарта. А хто б згадав, хто такий Сальєрі, якби не Пушкін з його безсмертним літературним твором. Але музику Сальєрі не згадає пересічний слухач. Так в чому ж відмінності одного творіння від іншого? Якщо твір - це те, що вироблено, зроблено, створено, то і у Сальєрі твори. Тільки Моцарт створював безсмертні музичні твори, його твори геніальні. А скільки людей, що уявляють себе музикантами, теж намагалися творити і думали, що з-під їхнього пера виходять твори музики! Теоретично це так. Насправді це твердження під великим питанням.

жанри творів

У творчих творів бувають найрізноманітніші жанри. Після найпопулярніших, про які ми вже розповіли, після літератури, живопису та музики, йдуть цирк, кіно, мультиплікація, спів, театр, навіть скульптура і архітектура. Усі жанри твори мають спільні риси. Вони покликані художньо перетворювати дійсність і доносити до глядача найголовнішу свою думку. Різні у творів мистецтва тільки способи донесення цих думок - живопис, танець, вірші, пластика і багато іншого. Чи означає це, що в творах мистецтва немає правди? Звичайно є. Але правдиве зображення життя не є витвором. Тільки накладене на художній вимисел і сюжет, твір стає творчим об`єктом.

математичне твір

Ще одне трактування слова "твір" - математична. Якщо в рівності з одного боку два або кілька множника, то з іншого боку знака "дорівнює" стоїть твір. Твір чисел це сума одного множника, повторена стільки раз, скільки одиниць у другому множнику. Це одне з чотирьох найпростіших математичних дій. Твір чисел позначається крапкою, хрестиком або зірочкою, але цей знак часто пропускають і пишуть, наприклад, так: 2а, 5в, ав. Все це означає твір множників, чисел або буквених змінних.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!