» » » Як почати твір?

Як почати твір?

Як почати твір?

Твір доводиться писати всім школярам незалежно від їх пристрастей до наук. Цей вид викладу своїх думок - один з необхідних навичок грамотного сучасної людини. Тому кожен учень вміє писати твір.

Твір, як правило, складається з:

  • вступу,
  • основної частини (розкритті теми),
  • укладення.

Щоб всьому твору задати потрібний тон, треба знати, як почати твір.

Залежно від заданого обсягу всієї роботи, вступ має займати 10-15% твори. У ньому потрібно підвести читає до основної думки і до необхідності про неї поговорити, поміркувати. Саме твір-роздум випускникам пропонують написати на ЄДІ. Розглянемо, як почати твір ЄДІ.



Робити це треба швидко, тому що час написання в цьому випадку обмежена. Долаємо страх перед роботою, зосереджуємося і вибираємо один із способів початку твори.

Способи почати твір

  • Короткі відомості про автора твору є універсальним початком будь-якого твору. Розкажіть, де народився автор, дайте коротку характеристику його творчості.
  • Можна почати вступ з перерахування слів-синонімів основного поняття, що характеризує тему роботи. Наприклад: «Внутрішній світ людини, чесність і щирість - ось основні поняття, вкладені Екзюпері в усі його розповіді, але в« Маленькому принці »вони знайшли найяскравіше своє втілення». Таким чином, Ви вже підійшли до теми твору.
  • Один з сильних способів, як можна почати твір, - задати в ньому один або кілька риторичних запитань. Так можна почати міркування про що завгодно, на будь-яку тему. «Що заважає людині бути чесним із самим собою? Коли він починає брехати, відірвавшись від мрій дитинства? »Таке вступ підійде до дуже багатьох творів.
  • Ще один варіант, як почати твір-роздум, - викласти саме свої думки по заданій темі. Запам`ятайте фразу: «Я часто думав про те, що ...» Ось так і починайте писати. Повернемося до «Маленького принца». Початок буде таким: «Я часто думав про те, коли ж дитина йде з дитинства і починає жити поняттями дорослих? В якому віці? Чому він зовсім забуває про те, як міркував про дорослих поняттях? Екзюпері на цю тему написав повість, де відповів на всі ці питання, і мої думки співпали з його думками ». І далі вже дуже легко переходимо до твору. Це дуже гарний спосіб початку твори. Він відповідає відразу декільком вимогам твору-роздуму ЄДІ. Це висловлення власної думки учня, аргументація учня, коментарі учня.

Шаблони вступних фраз

Якщо Вам зовсім складно підійти творчо до питання вступу в тему твору, то можна вивчити кілька шаблонних фраз. Наприклад: «У повісті Лермонтов пропонує замислитися над тим, що в суспільстві дуже багато зайвих людей». Прізвище автора та тему міняєте на будь-які інші, але початок вже покладено! «У цьому маленькому оповіданні автор підняв дуже велику проблему ...» - так само підставляєте прізвище автора та тему. «Існує думка, що любов швидко проходить, але в творах Буніна ми бачимо, що це почуття вічно» - далі можна міркувати і про оповідання, і про автора.

Задавши потрібний настрій всій роботі у вступі, Ви вже можете приступати до написання основної частини. Детально про це можна прочитати тут «Як правильно писати твір?»

З цими порадами Ви вже не будете сильно хвилюватися і думати, як почати писати твір.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!