Які є твори?

Які є твори?

Твір - це є завершений текст, пропозиції якого пов`язані за змістом. Також текст твору може складатися з більш-менш самостійних частин. Однак текст повинен бути послідовним, відповідати вимогам логіки. Думка твору мусить бути закінченою. Так як твір почасти є літературним твором, то воно повинно бути написано в одному жанрі і мати стилістичні особливості.

Які є твори? Твори можуть бути дуже різними. Відрізняються вони, в першу чергу, з педагогічних цілей. Крім того, твори різняться і за наступними критеріями:

  • Джерело матеріалу для твору. Тобто, твір пишеться або з вивченого матеріалу, або після якоїсь прогулянки або отриманого досвіду (твір по картині, наприклад, пишеться після її ретельного вивчення).
  • Ступінь самостійності в ході написання. Робота в класі має на увазі колективну роботу. Зазвичай план до твору складають спільно, а далі кожен пише самостійно.

жанри творів

Розрізняються твори і за жанром. Які бувають твори за жанром? Зазвичай вони діляться на три типи: міркування, опис і розповідь. Оповідання є живим і рухомим видом, а тому найбільш легко дається дітям. Події в оповіданні пов`язані між собою послідовно. Основною метою твору-опису є розгорнутий розповідь про будь-яких предметах, ознаках або явищах, в ньому дається повна картина описуваного дії. Міркування, в свою чергу, є найбільш складною формою твори. Мета такого твору - підкріпити або спростувати ту чи іншу точку зору, розмірковуючи на задану тему.

Які ж ще бувають види творів? Твори відрізняються і за стилем. Може бути використаний науковий, побутово-побутової, публіцистичний або офіційно-діловий стиль. Вимоги до стилю шкільних творів не повинні бути занадто високими.



Стиль, що нагадує художній твір, і найчастіше використовується при описі різних подій, називається емоційно-образним. План, оголошення, звіт про виконану роботу - все це пишеться діловим стилем.

Крім наведених вище класифікацій, твори бувають також навчальними, письмовими та усними, домашніми і класними.

Розрізняються твори і за тематикою. Наприклад: школа, друзі, сім`я, свята, природа, Батьківщина, праця дітей і дорослих.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!