» » » Як написати твір про себе?

Як написати твір про себе?

Як написати твір про себе?

Твір або розповідь про себе - обов`язковий елемент шкільної програми з літератури та англійської мови. Обсяг і зміст есе змінюються в залежності від рівня підготовки учня, але загальні правила написання залишаються незмінними. Написати твір про себе просто.

план твори

Для початку необхідно скласти план твори. Як і будь-який інший вид письмової роботи, твір про себе складається з трьох частин:

  1. Вступна частина;
  2. Основна частина;
  3. Висновок.

Зазвичай план розповіді про себе виглядає так:

  1. Ім`я, вік, місце навчання.
  2. Школа, улюблені предмети.
  3. Кращі друзі і спільні заняття.
  4. Сім`я, професії батьків.
  5. Зовнішність і характер.
  6. Захоплення і хобі.
  7. Мрії і плани на майбутнє.

Всі частини твору є лише прикладами того, про що можна написати. Залежно від того, якого обсягу есе потрібно в кінцевому підсумку, можна прибрати або додати частини за бажанням. Незалежно від того, якою мовою потрібно написати твір - російською або англійською, вимоги до есе є схожими.

загальні рекомендації

Поділ на смислові частини



Будь-яка письмова робота повинна бути розділена на смислові частини, це робить її логічною і завершеною. Також завдяки смисловому поділу текст легше читається і засвоюється.

Поділ на параграфи

Щоб зберегти правильну структуру тексту і забезпечити максимальну читаність тексту, необхідно виконати поділ на параграфи. Зробити це правильно просто - зазвичай новий рядок розпочинає нову думку, наступну смислове частина розповіді.

Використання вставних слів і конструкцій



Одним з необхідних вимог, що пред`являються до есе, є використання вступних конструкцій і слів, наприклад:

  • Можливо;
  • Однак;
  • нарешті;
  • безумовно;
  • На закінчення;
  • Іншими словами.

Рекомендації з написання введення

Щоб урізноманітнити есе, можна замінити тривіальні фрази про вік і місце навчання невеликим абстрактним вступним параграфом. Розповідь про себе можна почати зі слів якогось відомого людини або письменника про те, як важко говорити про себе, або крилатими виразами, які стосуються опису особистості або характеру людини.

  • "Якщо хочеш перемогти весь світ, переможи себе", - говорив Ф. Достоєвський.
  • "Людина відчуває сенс і мету власного життя лише коли усвідомлює, що потрібен іншим", - писав С. Цвейг.
  • "Людина - це те, у що він вірить", - сказав А. П. Чехов.
  • "Не на те треба дивитися, де людина народилася, а які його звичаї, не в якій землі, а за якими принципами вирішив він прожити своє життя", - писав Антуан де Сент-Екзюпері.
  • "Метал впізнається по дзвону, а людина - по слову", -сказав Бальтасар Грасиан-і-Моралес.

Рекомендації з написання основної частини

В основній частині слід дати інформацію, яка стосується безпосередньо характеру, захоплень і хобі. Можна також розповісти про свої кращі друзях і спільних заняттях. Сухе опис якостей краще замінити описом ситуацій, в яких ці якості проявляються. Також можна урізноманітнити однотипне оповідання своїми висновками про дружбу, сім`ї та суспільстві. Тут також можна навести кілька цікавих цитат і прокоментувати їх своїми словами.

Рекомендації з написання ув`язнення

Відмінним висновком стане невелике оповідання про своїх прагненнях або мріях. Важливо написати про те, які кроки були вже зроблені на шляху до мрії, і які плани щодо розвитку певних навичок або рис характеру допоможуть у досягненні поставленої мети. Такий висновок акцентує увагу на позитивних якостях людини: його цілеспрямованості і готовності долати будь-які труднощі.

Оригінальна висновок може містити опис випадку з життя, який чимось привернув увагу або запам`ятався. Не обов`язково бути учасником події, щоб написати про нього. Також можна дати коментар про те, який висновок можна зробити із побаченого чи почутого.

Написати про себе твір просто - достатньо правильно скласти план, включити всю необхідну інформацію і проявити трохи оригінальності і творчості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!