» » » Як написати висновок?

Як написати висновок?

Як написати висновок?

Одним з критеріїв написання успішної роботи, будь то дипломна або курсова робота, есе на задану тему, шкільний твір або наукова стаття, є не тільки грамотне виклад думки, але і правильне дотримання структури - вступу, основної частини і висновку.

Написати висновок не складно, дотримуючись кілька нескладних правил.

Висновок до диплому або курсової роботи

Висновок - логічне завершення роботи, в якому вказується підсумок всього зробленого дослідження, висновки і пропозиції щодо розвитку того чи іншого питання. Тут також йдеться про перспективність даного напрямку дослідження і про його практичної значущості. Вдало написане висновок робить роботу цільної і закінченою.

План написання ув`язнення

Вступне слово

Не варто відразу переходити до перерахування висновків, отриманих в ході дослідження. Висновок, як і будь-яка інша частина дипломної чи курсової роботи вимагає дотримання особливої структури викладу від загального до конкретного. Вступна частина включає в себе 2-3 пропозиції, що стосуються теоретичної частини - введення в проблему, якої присвячено дослідження.

Основна частина

В основній частині слід викласти висновки, отримані в ході практичної роботи. Щоб зробити це правильно, необхідно дати відповіді на питання, поставлені у вступі до роботи. На ділі це означає, що кожного завдання з введення відповідає висновок у висновку. Такий підхід не тільки допоможе правильно оформити основну частину висновку, а й забезпечить загальну цілісність роботи.

Заключна частина

У висновку, як у будь-якій іншій частині роботи, обов`язково повинна бути заключна частина. Тут вказуються пропозиції щодо вдосконалення об`єкта вивчення і обгрунтовується практична цінність роботи. У висновку можна написати про те, в яких областях можна застосувати отримані в ході дослідження висновки.

обсяг висновку

Обсяг висновку дипломної роботи становить 3-4 сторінки, для курсової - 2-3 сторінки.

Щоб правильно написати закінчення слід дотримуватися наукового стилю письма. Це означає використання стійких виразів, наприклад:



  • У нашому дослідженні ми з`ясували ...
  • На підставі зробленого нами дослідження, можна зробити наступні висновки ...
  • У висновку відзначимо, що ...
  • Ми приходимо до висновку про ...
  • Наша робота дозволяє зробити висновок про ...
  • Практична значущість нашого дослідження полягає в ...

Висновок до статті

Висновок до статті містить в собі висновок по темі, зазначеної спочатку, рішення поставленої проблеми, рідше точку зору авторів статей про проблему.

Якщо на початку поставлена проблема, то в кінці необхідно дати зважене рішення, іноді кілька, згадати про різні думки, щодо цієї проблеми.

Важливо, щоб підсумки, які наводяться в ув`язненні до статті, акцентували увагу тільки на позитивний результат.

Висновок до есе, твору

У висновку до есе слід підвести підсумок всьому сказаному раніше. Висновок логічно пов`язує текст з поставленою проблемою і заданою тематикою.

Як і у вступі, в ув`язненні не слід приділяти увагу незначним фактами і другорядних деталей, тут викладається тільки суть проблематики.

Обсяг вступної і заключної частини есе - 25% від всієї роботи.

Дотримання чіткої структури, стислість і лаконічність викладу - запорука успішної роботи, яка буде оцінена по гідності!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!