» » » Як написати введення?

Як написати введення?

Як написати введення?

Введення присутній практично у всіх наукових працях, будь то реферат студента або докторська дисертація професора. Воно являє собою невелику, чітко структуровану частину роботи, в якій викладено її основні аспекти. Важливо знати, як написати введення, оскільки воно є візитною карткою всього праці. Саме завдяки введенню у членів комісії складається перше враження про якість представленої роботи і гранично важливо, щоб воно справило на них позитивне враження. Введення дає не тільки необхідну інформацію, а й представляє Ваша праця в найбільш вигідному світлі.

Актуальність теми роботи

Введення починають писати з позначення актуальності теми. Важливість даного пункту складно переоцінити. Це обгрунтування вибору теми і її актуальність в сучасних умовах економічного, соціального або культурного розвитку. Психологічний аспект: необхідно переконати читача в тому, що дана тема (але не Ваша праця) має величезне суспільне значення. Необхідно залучити читача до вирішення даного питання. Важливо, щоб він був не стороннім спостерігачем, а учасником на підсвідомому рівні. Тоді він зможе побачити у Вашій роботі і дещицю своєї праці, що відіб`ється на оцінці тільки позитивно.

Ступінь вивченості питання

Далі - рівень розкриття проблеми: наскільки успішно вивчена тема вітчизняними фахівцями і за кордоном. Якщо тема розроблена досить успішно, то напишіть, з чим Ви не згодні, а чию точку зору підтримуєте. Можна вказати, які нюанси попередниками були упущені, а Ви пропонуєте загострити на них увагу. Дуже важливо, оскільки Ви підкреслюєте ступінь своєї ерудованості в даному питанні.

Як правильно написати введення: об`єкт і предмет

Пора звернути увагу, власне, на об`єкт дослідження - те, чому присвячені подальші сторінки праці. Вкладайте всі свої здібності в ці кілька рядків. Кількома десятками слів постарайтеся передати зміст усього праці. Воістину, стислість - сестра, а талант - її брат.

Опис предмета - конкретні властивості об`єкта, на які направлено саме дослідження, тобто, частина цілого, яку піддають спробам зрозуміти і вивчити її. Наприклад, об`єктом дослідження може бути підручник, а предмет дослідження - його здатність доносити знання в голови вдумливих студентів.

Ставимо за мету роботи



Мета роботи - це, власне, те, до чого прагне виконавець. Можливо, це глибокий аналіз якихось властивостей об`єкта дослідження, доказ або спростування існуючих понять. Метою може бути визначення нових методів і способів застосування певного предмета. Наприклад, вивчити ефективність отримання знань студентами за допомогою підручника в умовах невагомості.

Як написати введення: намічаємо завдання

Цілі роботи підпорядковують весь проект, завдань - обов`язково кілька. Це етапи досягнення мети, своєрідні сходинки при русі до чогось. Таким етапом може бути глава Вашої роботи, яка вирішує певне завдання. У нашому прикладі можна визначити кілька етапів:

  • відбір і підготовка студентів, здатних зібратися і вирішити поставлену задачу в умовах невагомості;
  • метод отримання стану невагомості (космічний політ, тренажер або занурення під воду);
  • питання підбору підручника для цього дослідження;
  • інші організаційні питання і т.д.

Підбираємо методи дослідження

Якщо Ви напишете, що наукове пізнання предмета дослідження проводилося методами аналізу і порівняння, то перша ложка дьогтю забезпечена. Це один із способів, як написати введення для провальної роботи. Виручити може тільки неуважність читає або його непідготовленість.



Існує два види наукових методів: теоретичний, що включає в себе, власне, теорію, гіпотези, наукові закони і наукове моделювання- і емпіричний, що складається з експериментів, спостережень, наукових досліджень, вимірювань.

Залишилося вибрати ті, які застосовувалися в процесі вивчення об`єкта роботи.

Правильно пишемо введення: інформація

Наведіть кілька найвагоміших прикладів матеріалів, використаних при підготовці до написання праці. Краще, якщо це будуть не нормативні матеріали, законодавчі акти або щорічники, а наукові праці вчених мужів (в ідеалі - членів комісії), доповіді та матеріали конференцій, звіти досліджень та інша наукова література.

Теорія та практика

Теоретична значимість обгрунтовується можливістю застосування результатів досліджень в конкретній галузі знання.

Практична значимість обумовлена ймовірністю використання практичних рекомендацій, запропонованих автором.

Ці два поняття мають бути очевидними і мати потенціал для переконання слухачів.

наукова свіжість

Без фанатизму, але переконливо хвилями свою роботу і досягнуті з її допомогою результати на конкретних прикладах. Перераховуйте всі, що має хоч якийсь позитивний відтінок.

Наостанок відкладіть свою роботу і забудьте про неї на тиждень або пару днів. Потім прочитайте знову. Виправте існуючі недоліки і дайте почитати своїй більш досвідченому товаришеві. Правильно написане введення повинно викликати цікавість. Пам`ятайте, хороше введення - це як воротар у футболі - половина успіху!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!