» » » Як множити ступеня?

Як множити ступеня?

Як множити ступеня?

Будь-який школяр знає, що в математиці є поняття «ступінь». Саме ступенем ми називаємо твір, що складаються з декількох співмножників, які дорівнюють. Підстава мірою якраз і є таким співмножником. Існує також і таке поняття як показник ступеня. Наприклад, розглянемо 2 , якщо розкласти, то вийде 2 * 2 * 2 = 16, в даному випадку 2 є підставою, а 3 - показником ступеня. Отже, давайте розглянемо, як множити ступеня.

Перш за все, нам необхідно визначити, якого виду ступеня будуть перемножуються. У разі, коли члени твори мають однакову основу, а ступеня у них різні, наприклад 2 * 2 , в такому випадку результатом буде те, що підстава залишиться незмінним, а ступеня будуть складатися. Наприклад, 2 * 2 = 2 = 2 = 32.

У разі, коли члени твори даних ступенів мають зовсім різне підставу, але показники ступенів однакові, наприклад, 2 * 5 , в результаті повинно вийти твір підстав ступенів, яке потім необхідно буде звести в показник ступеня, який буде для двох підстав однаковий. Наприклад, 2 * 5 = (2 * 5) = 10 = 1000.

Також може бути таке, що перемножуються ступеня бувають рівними між собою, наприклад, 5 * 5 , в такому випадку в результаті повинна вийти ступінь з основою, яка дорівнюватиме одному з показників ступенів, яка буде помножена на кількість даних однакових ступенів.

Наприклад, 5 * 5 = 5 * = 5 = 15625, також цей приклад можна вирішити і іншим способом: 5 * 5 * 5 = 5 * = 5 = 15625

Отже, ми розглянули самі часто використовувані прийоми, щоб дізнатися, як число помножити на ступінь. Ці знання дуже допоможуть будь-якому школяреві в освоєнні математики.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!