» » » » Хто такі олігофрени?

Хто такі олігофрени?

Хто такі олігофрени?

На сьогоднішній день відомо безліч психічних захворювань. Олігофренія - це захворювання, яке характеризується недоумством, недорозвиненням інтелектуального, психічного, іноді і фізичного стану. Хвороба може проявлятися в ранньому віці (до 3 років), а також може розвиватися у плода до його народження. Олігофренія може бути спровокована пошкодженням окремих ділянок мозку, перенесеної травмою або патологією.

Якщо говорити про те, що таке олігофрен, то відповідь буде така: це людина, чиї розумові здібності, інтелект, абстрактне мислення, логіка зупинилися в розвитку. Тобто, якщо людина народжується з олігофренією, його розвиток залишається на певному рівні (залежить від ступеня). Якщо дитина набуває хвороба, її розумові здібності не розвиваються, залишаються стабільними (не погіршується стан).

ступеня олігофренії

Що таке олігофрен? Це поняття має багато значень, оскільки відрізняють такі ступеня даної хвороби, як ідіотія, дебільність і імбецильність.

Ідіотія - найглибша ступінь олігофренії, виявляється розумовою відсталістю, практично повною відсутністю мови, розуміння навколишнього світу, інтелекту.



Такий ступінь захворювання як імбецильність (середньо виражений ступінь) проявляється в скрутному розумінні оточуючих, відсутність логічного мислення, інтелектуального розвитку. Люди на цій стадії сприймають і дізнаються оточуючих. Олігофрени прив`язані до тих, хто про них піклується.

Дебільність - найлегша стадія захворювання. Вона супроводжується затримкою розвитку психіки, мислення. Людина може закінчити школу, придбати елементарні навички.

Олігофренія і деменція: відмінності

Існує різниця між тими, хто такі олігофрени, і тими, у кого проявляється деменція. Справа в тому, що деменція - це зниження розвитку розумової діяльності. Тобто, коли інтелект, пам`ять і розуміння навколишнього світу вже придбані знижуються під впливом патології. А олігофренія - це хвороба, яка проявляється до повного формування мозку, тобто поки у дитини ще не встигли розвинутися інтелект і пам`ять.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!