» » Чому людина німий?

Чому людина німий?

Чому людина німий?

Нездатність говорити - важкий діагноз, який, проте, в ряді випадків успішно долається.

У даній статті ми розповімо про основні причини, чому людина німий, а також про види німоти.

Основні причини німоти

глухота

В основному німота є наслідком глухоти. Так, якщо дитина народилася глухим, він ніколи не чув слів того, тому не може її воспроізвесті- такий варіант німоти є вродженим і називається глухонімота.

Можливі також випадки придбаної глухонімоти. У разі, якщо людина втрачає слух в ранньому віці, коли словниковий запас ще малий (або відсутній), з часом здатність говорити втрачається.

Проблеми з психікою

Деякі психологічні захворювання, потрясіння, викликані трагічними події в житті, перенапруження і стрес можуть призвести до німоті. Німота, що є симптомом психомоторного розлади, носить назву "мутизм" та лікується за допомогою методу растормаживания.

Відхилення в розвитку



Причиною німоти може бути і глибока розумова відсталість у розвитку (олігофренія), тобто відхилення в розвитку інтелекту. У дітей німота може бути викликана аутизмом.

Порушення функцій головного мозку

Ще однією причиною німоти (при нормальному слуху і рівні інтелекту) є порушення діяльності головного мозку внаслідок родових травм або недостатнього розвитку центрів мозку, що відповідають за мову. Такий вид німоти називається алалия. При алалії людина може, як розуміти, так і не розуміти мову, звернену до нього, але не здатний говорити.

Крім того, людина може втратити здатність до мовлення в дорослому житті внаслідок черепно-мозкових травм, запальних процесів, інсульту або пухлини. Також людина може бути німим через патологій голосових зв`язок, які відповідають за формування голосу.

Для німих людей існує спеціально розроблені мову жестів (Міжнародний жест - міжнародний допоміжний мову) і методики боротьби з різними варіантами німоти. Можливо, вас зацікавить також інша стаття на схожу тему: Як стати німим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!