Що таке спазм?

Що таке спазм?

Спазм - це хворобливе мимовільне тривалий стягування або скорочення м`язи або групи м`язів. Спазми розрізняються як за силою, так і викликають їх причин.

Нижче ми розповімо про види спазмів, їх причини і про те, як боротися з ними і запобігати їм.

Фазіческіе і тонічні спазми

Фазіческіе спазми - це поширені спазми м`язів, що викликаються:

  • ураженням зв`язок, підстав спинномозкових нервів і капсул в міжхребцевих суглобах виникають внаслідок радикулопатий і дископатій;
  • безпосередній м`язової болем, супутньої активації тригерних точок;
  • ураженням судин і нервів шиї, тулуба і кінцівок.

Тонічні спазми часто є наслідком неврологічних розладів. Часто супроводжують центральний парез або параліч. Викликаються ураженнями спинного або головного мозку-спінальних або черепно-мозковими травмами та інсультами.

Що робити при спазмах

Так як зазвичай спазм є наслідком іншого захворювання або порушення роботи організму, потрібно звернутися до лікаря-невролога для точної діагностики причини і вираженості спазму. Тільки після цього можна визначити схему лікування і ефективно позбутися від симптомів.

Для позбавлення від спазмів, а так само в якості профілактики рекомендується здоровий сон, релаксація, плавна зарядка, масаж, самомасаж, ігло і рефлексотерапія.



Так як часто причиною спазмів, особливо виявляються в нічний час, є перевтома, нервове виснаження і стрес, в ряді випадків відпочинок, поєднаний з гімнастикою, розслабленням і прогулянками на свіжому повітрі, може сам по собі стати відмінним ліками.

Не менш важливо здорово збалансоване харчування. Судоми можуть бути викликані недоліком в організмі певних вітамінів і елементів.

Тютюн і алкоголь вкрай протипоказані при спазмах, так як можуть не тільки погіршити причини, що викликали спазм, але і бути причиною його викликала.

Крім того, існує ряд медичних протисудомних препаратів, але їх застосування не рекомендується без призначення лікаря.

Так як спазми часто сигналізують про інші серйозні проблеми зі здоров`ям, обстеження і консультація з фахівцем необхідні.

Також вам може бути цікава інформація, яка дана в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!