» » » Що таке інтелект?

Що таке інтелект?

Що таке інтелект?

Рівень мислення людини можна називати по-різному. У повсякденній мові ми чуємо такі слова як, розум, розум, а ось вчені ввели поняття інтелект. Що таке інтелект?

Що розуміють під інтелектом

Говорячи простою мовою, це розум, розумові здібності, які дозволяють адаптуватися, застосовувати знання, мислити творчо. Інтелект об`єднує в собі всі можливості до пізнання людини - відчуття, сприйняття, мислення, уява.

Варто розуміти, що інтелект - це щось більше, ніж здатність запам`ятовувати, вирішувати складні приклади в тестах. Людина, що володіє інтелектом, здатний визначити проблему і знайти оптимальне її рішення. Одним з показників розвиненого інтелекту вважають здатність інтуїтивно вирішувати складні проблеми.

Фактори, що впливають на інтелект

Психологи вважають, що інтелект залежить від двох основних чинників - спадковість і задатки людини, а також широта його життєвого досвіду. Тому, розвинути інтелект можливо. Для цього не потрібно заучувати правила, теорії і факти. Розвитку інтелекту сприяють, в першу чергу творче вирішення завдань, пошук кращого рішення ситуації.



Інтелект протиставляється інстинктам, які представляють собою зразки поведінки. Інтелект динамічний, розвивається і задіюється за бажанням людини.

Вимірювання інтелекту

Для вимірювання інтелекту створені спеціальні тести, рівень інтелекту прийнято називати IQ. Найбільш відомим вважається тест Айзенка, але більш точними - тести Векслера, Равена і Амтхауера. Однак, до цього часу немає єдиного стандарту для вимірювання IQ.

Штучний інтелект

Завдяки розвитку науки, виникло ще одне запитання, що викликає інтерес: що таке штучний інтелект. Його можна визначити, як якусь науку, яка займається моделюванням розумної поведінки. Штучний інтелект спрямований на те, щоб розширити можливості комп`ютерних моделей поведінки, адже людський розум куди складніше комп`ютерного. Цей вид моделювання використовується в сучасних іграх, комп`ютерних програмах, цифрових пристроях.

Якщо в кількох словах сказати, що таке інтелект, то це в першу чергу здатність до аналітичного мислення, розумію складних ідей і до швидкого навчання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!