» » » Як перевірити свій iq?

Як перевірити свій iq?

Як перевірити свій IQ?

Інтелектом прийнято називати розумові можливості людини, рівень його розумового розвитку, який згодом визначає діяльність, здатність до сприйняття нових знань і вміння застосувати їх на практиці і в повсякденному житті. IQ - це і є той самий коефіцієнт, який дає оцінку рівню розумових здібностей.

Як правило, IQ-тестом називається будь-який тест, що оцінює повноту розумового розвитку. Завдання в подібних тестах розподіляються за рівнем складності, причому кожне стандартизовано.

Вважається, що розумові здібності кожної людини дуже активно розвиваються до 13 років. Потім з часом розвиток поступово сповільнюється. Саме тому, як показують дослідження, у дорослих середній рівень IQ - в 100 балів.

тест Айзенка

IQ тест Аайзенка вважається одним з кращих на визначення рівня розумового розвитку. У ньому 40 питань, причому багато хто ставиться до візуальних: треба вибрати з декількох картинок одну, яка доповнила б ряди. З секретом питань немає, в кожному спостерігається своя закономірність. Зазвичай після проходження тесту пропонується картина розподілу населення за коефіцієнтом, тобто кандидат може сам подивитися, скільки людина набрало стільки балів, скільки і він. Загалом, ідеальний варіант, як дізнатися свій IQ.

IQ дитини

Максимальне навантаження на інтелект доводиться в перші роки життя дитини. Тому якими б потужними генами в області розумового розвитку не мали батьки, інтелект малюка не вийде на належний рівень, якщо не «тренувати» мозок з самого дитинства.



Слід зауважити, що спосіб визначення коефіцієнта розумового розвитку у дітей дещо відрізняється від дорослого. Наприклад, дитині не досить пройти IQ-текст. Його рівень інтелекту обчислюється за формулою середнього бала: розумовий вік ділиться на фізичний вік, а отриманої значення множиться на 100. Тобто якщо підлітку 10 років, а пройдений їм IQ-тест показав результати 12-річного, то середній бал буде обчислюватися так: 12 / 10 * 100 = 120. Відповідно, показник IQ буде дорівнює 120. Знаючи цю формулу, а також результати власного тесту, кожна дитина зможе з`ясувати, як перевірити свій iq.

розвиток інтелекту

Для успішного розвитку мозкової діяльності необхідно якомога частіше тренувати свій мозок. Таким «тренажером» може стати регулярне виконання різних IQ-тестів різних типів. Фахівці запевняють, що рівень інтелекту після цього підвищується відразу на кілька позицій. Це може бути особливо корисним у випадку, якщо необхідно в найкоротші терміни збільшити коефіцієнт, наприклад, для працевлаштування. Адже деякі компанії ще на співбесіді з допомогою тестів перевіряють IQ майбутніх кандидатів на посаду.

Ми пропонуємо кілька інтернет-ресурсів, на яких представлена можливість перевірити свій інтелект.

  • brainbooth.info. Тут можна пройти відразу три варіанти тесту: ligth тест на 40 питань-hard тест на 80 питань і mega тест на 200 питань.
  • bitnet.ru - Тести Айзенка;
  • effecton.ru -сайт, присвячений розвитку інтелекту. Для користувачів навіть викладена демо-версія Комплексу Псіхотест і розвиваючих програм;
  • go4u.ru - Близько 100 варіантів IQ-тестів

Дізнатися про те, який повинен бути IQ, ви можете в статті "Який повинен бути IQ?".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!